2023. február 10. péntek

Titeket is életre keltett, akik halottak voltatok vétkeitek és bűneitek miatt, amelyekben egykor éltetek e világ életmódja szerint; igazodva a levegő birodalmának fejedelméhez, ahhoz a lélekhez, amely most az engedetlenség fiaiban működik. Egykor mi is mindnyájan közöttük éltünk testünk kívánságaival, követtük a test és az érzékek hajlamait, és a harag fiai voltunk természetünknél fogva, éppen úgy, mint a többiek. De Isten, gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett, hogy minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett Krisztussal együtt - kegyelemből van üdvösségetek! - és vele együtt feltámasztott, és a mennyei világba ültetett Krisztus Jézusban, hogy megmutassa az eljövendő világban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban. Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.

Ef 2,1-10.

AZ AJÁNDÉK

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka. (Ef 2,8)

Egy kis rózsaszín pénztárca műanyag dombornyomott virágokkal volt az egyik legszebb dolog, amit nyolcéves szemem valaha látott. Az eladó azt mondta, hogy 1 dollárba kerül, így eldöntöttem, hogy addig dolgozom, amíg meg nem tudom venni.
Addig dolgoztam otthon és a szomszédoknál, amíg végül elég pénzem lett. A pénztárnál a pénztáros 1 dollárt és 10 centet kért. Megkérdeztem tőle, hogy miért kerül 10 centtel többe, amire elmagyarázta, hogy az az adó. Nem volt elég pénzem.
Amikor megfordultam, hogy visszategyem a kis táskát, egy mögöttem álló férfi kifizette helyettem a 10 centet. Felnéztem, és megköszöntem neki ezt az ajándékot. Évekig nagy becsben tartottam a kis tárcámat, és valahányszor eszembe jut, arra az emberre is emlékezem, aki kifizette helyettem az adót.
Hasonlóképpen gyakran megpróbálunk mindent megtenni, amit Isten kér, hogy üdvösséget szerezzünk magunknak. De Isten kegyelmének és megbocsátásának ajándéka szükséges ahhoz, hogy elnyerjük az üdvösséget. Erőfeszítéseink mindig kevésnek bizonyulnak, de Jézus a teljes árat megfizette értünk és üdvösségünkért.

Imádság: Istenünk! Segíts felismernünk, hogy nem tudjuk megvásárolni vagy kiérdemelni a megváltást! Köszönjük, hogy ajándékként tetted elérhetővé számunkra! Ámen.

Jézus a teljes árat kifizette értem.
Marsha Howard (Texas, USA)

ADJUNK HÁLÁT AZ ÖRÖKÉLET AJÁNDÉKÁÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek