2023. február 12. vasárnap

Ezért tehát attól a naptól fogva, amelyen ezt meghallottuk, szüntelenül imádkozunk és könyörgünk értetek, hogy tökéletesen megismerjétek az ő akaratát minden lelki bölcsességgel és belátással, hogy élhessetek az Úrhoz méltóan, teljes mértékben az ő tetszésére, és teremjetek gyümölcsöt mindenfajta jó cselekedettel, és növekedjetek Isten ismeretében. Erősödjetek meg minden erővel az ő dicsőségének nagysága szerint a teljes állhatatosságra és az örömmel viselt hosszútűrésre. Adjatok hálát az Atyának, aki alkalmassá tett titeket arra, hogy a szentek örökségében, a világosságban részesüljetek. Ő szabadított meg minket a sötétség hatalmából, és ő vitt át minket szeretett Fiának országába, akiben van megváltásunk és bűneink bocsánata.

Kol 1,9-14.

KEGYELEM ÁLTAL

Szüntelenül imádkozunk és könyörgünk értetek, hogy tökéletesen megismerjétek az ő akaratát minden lelki bölcsességgel és belátással, hogy élhessetek az Úrhoz méltóan, teljes mértékben az ő tetszésére. (Kol 1,9-10)

2019-ben lehetőségem nyílt kreatív írástanfolyamot tartani egy honosítást sikeresen elnyert csoport számára, akik szerették volna megírni egy idegen országban szerzett tapasztalataikat. Csak néhány héttel a kezdés előtt szereztem tudomást a tanfolyamról, amikor megpályáztam a pozíciót. A programigazgató azonban felhívott, és megkérdezte, hogy érdekel-e a tanfolyam oktatása. Dolgoztunk már együtt korábban, így bízott a képességeimben. Remélte, hogy elfogadom a lehetőséget.
Eleinte alkalmatlannak és méltatlannak éreztem magam a munkára. Megvan a képzettségem hozzá? Képes vagyok kiállni ezek elé a fontos emberek elé? De emellett megtiszteltetés volt, hogy kiválasztottak, és ez azt jelentette, hogy ugyanolyan jogom van tanítani a tanfolyamon, mint bárki másnak.
Ez emlékeztet Isten tetteire. Nem vagyunk méltók Isten kegyelmére és megbocsátására. Isten választ ki, ingyen adja a kegyelem ajándékát, és felajánlja nekünk a jogot, hogy Isten gyermekei legyünk. Legyünk biztosak benne, hogy kegyelemből méltók vagyunk mindarra, amire Isten elhívott minket!

Imádság: Drága Istenünk! Néha kicsinek, gyengének és méltatlannak érezzük magunkat. Segíts emlékeznünk arra, hogy Fiad, Jézus által vagyunk méltóak! Ámen.

Isten elhívott engem, ezért méltó vagyok a szolgálatára.
Adhiambo E. Ochien\'g (Nairobi, Kenya)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI ÚJ MUNKÁT KEZD!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Február
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek