2023. február 15. szerda

Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, vagy mit igyatok, se testetekért, hogy mibe öltözködjetek. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál? Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem gyűjtenek, és a ti mennyei Atyátok táplálja őket. Nem vagytok-e ti értékesebbek azoknál? Aggódásával pedig ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy perccel is? Mit aggódtok a ruházatért is? Figyeljétek meg a mező liliomait, hogyan növekednek: nem fáradoznak, és nem fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül akár csak egy is. Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, így öltözteti Isten, nem sokkal inkább titeket, kicsinyhitűek? Ne aggódjatok tehát, és ne kérdezgessétek: Mit együnk? - vagy: Mit igyunk? - vagy: Mit öltsünk magunkra? Ilyesmikért a pogányok törik magukat; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. Keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek. Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja.

Mt 6,25-34.

HULLÓ FALEVELEK

Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja. (Mt 6,34)

Évekig egy második emeleti lakásban laktam. Amikor átköltöztem egy kertes házba, új napi feladatként elkezdtem a ház körül levő falevelek összeseprését, mely egy soha véget nem érő feladatnak tűnt. Először megpróbáltam, hogy megrázom a fa lombját, hátha több levél esik le, azt remélve, hogy másnap alig találok majd levelet. De a következő napon is tele volt a föld falevéllel.
A levelek felsöpréséhez hasonlóan, amikor nehéz kihívásokkal vagy fizikai problémákkal találkozom, szeretném azokat egyik pillanatról a másikra megoldani, és megszabadulni az idegesítő tehertől és stressztől. De függetlenül attól, hogyan próbálom megoldani egyszer s mindenkorra a helyzetet, minden egyes nap hozza a maga problémáit. Ez a valóság vezetett ahhoz, hogy egyre jobban bízzam életemet az Úrra.
Minden egyes nap hullanak majd levelek, és az aggodalmak is jönnek. Most már nem problémázom a levelek felsöprésén, és nem engedem, hogy az aggodalmaskodás felemésszen. Örömet találok a lelkigyakorlatban, bízva Isten gondviselésében, hogy mindenféle körülmények között megvilágítja számomra a kiutat.

Imádság: Teremtő Istenünk, segíts megtanulni, hogy naponta tőled függjünk, és tudjuk, hogy te őrzöl utunkon. Ámen.

Ne félj, az ÚR megsegít! (Ézs 41,13)?
Yessenia Rosalía Acosta de Beard (Dominikai Köztársaság)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKIT IDEGESÍTENEK AZ ÁLLANDÓ PROBLÉMÁK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Február
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek