2023. február 18. szombat

A karmesternek: Dávid zsoltára.
URam, te megvizsgálsz és ismersz engem. Tudod, ha leülök vagy ha felállok, messziről is észreveszed szándékomat. Szemmel tartod járásomat és pihenésemet, gondod van minden utamra. Még nyelvemen sincs a szó, te már pontosan tudod, URam. Minden oldalról körülfogtál, kezedet rajtam tartod. Csodálatos nekem ez a tudás, igen magas, nem tudom felfogni.

Zsolt 139,1-6.

"EGY MÉTERES TORNÁDÓ"

Krisztus lakjék szívetekben a hit által, a szeretetben meggyökerezve és megalapozva képesek legyetek felfogni minden szenttel együtt: mi a szélesség és hosszúság, magasság és mélység, és így megismerjétek Krisztus minden ismeretet meghaladó szeretetét. (Ef 3,17-18)

"Mint egy méteres tornádó!" Azt hiszem, mindig ezt mondom, ha kétéves unokám átjön hozzánk. Kiszedi a dolgokat a fiókokból, lehúzza a tárgyakat a polcokról, s szinte mindent szétdobál, amihez hozzáér. A ház minden látogatás után káoszos. De egy széttört csecsebecse vagy rendetlen ház kis ár a tiszta örömért, amit ettől a "szeretetcsomagtól" kapunk. Semmiért a világon nem cserélném el.
Nem szabadulok a gondolattól, hogy ez olyan, ahogyan Isten is szeret engem - annak ellenére, hányszor teszem azt, aminek nem örül. Valahányszor, amikor nem hallgatok Istenre, vagy elmulasztottam kimutatni szeretetemet mások felé, Isten mégis közel von magához, s elmondja, mennyire szeret. Ez a szeretet feltétel nélküli. Bármennyire nehéz is megérteni vagy elhinni, tudom: Isten semmiért a világon nem cserélne el engem. S ha ez igaz rám, akkor igaz Isten minden gyermekére.

Imádság: Mennyei Atyánk, tudjuk, hogy irántad való szeretetünket leginkább úgy fejezhetjük ki, ha másokat szeretünk. Hadd lássunk másokat úgy, ahogyan te, s hadd szeressük őket s könyörüljünk rajtuk úgy, ahogyan te teszed velünk naponta! Ámen.

Isten maradéktalanul szeret engem.
Glenn Way (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK A NAGYSZÜLŐKÉRT ÉS AZ UNOKÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek