2023. február 22. szerda

Jézus mondja: Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja a juhokért. Aki béres és nem pásztor, akinek a juhok nem tulajdonai, az látva, hogy jön a farkas, elhagyja a juhokat, és elfut, a farkas pedig elragadja és szétkergeti őket. A béres azért fut el, mert csak béres, és nem törődik a juhokkal. Én vagyok a jó pásztor, én ismerem az enyéimet, és az enyéim ismernek engem, ahogyan az Atya ismer engem, én is úgy ismerem az Atyát, és én életemet adom a juhokért. Más juhaim is vannak nekem, amelyek nem ebből az akolból valók; azokat is vezetnem kell, és hallgatni fognak a hangomra, és akkor lesz egy nyáj, egy pásztor. Azért szeret engem az Atya, mert én odaadom az életemet, hogy azután újra visszavegyem. Senki sem veheti el tőlem: én magamtól adom oda. Hatalmam van arra, hogy odaadjam, és hatalmam van arra, hogy ismét visszavegyem: ezt a küldetést kaptam az én Atyámtól.

Jn 10,11-18.

HAMVAZÓ SZERDA

Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből. Az én Atyám, aki nekem adta őket, mindennél nagyobb, és senki sem ragadhatja ki őket az Atya kezéből. Én és az Atya egy vagyunk. (Jn 10,28-30)

Egy barátom egy másik városba költözött, és már régóta nem láttam. Egy másik barátomtól tudtam meg, hogy beteg. Ezért küldtem neki egy Bibliát, egy könyvjelzőt a Jn 10,28-30-cal.
Két héttel azután választ kaptam: "Az általad küldött bibliai versek megríkattak. Hosszú ideje távol élek Istentől, és az életem összezavarodott. De kiderült, hogy Isten keze mindig nyitva volt számomra. Én vagyok az, aki elhúzta a kezét. Újra fogni akarom Isten kezét."
Bízom abban, hogy Isten soha nem hagy el minket, még akkor sem, ha mi gyakran elfordulunk tőle. A mi világunk bizonytalan. A zavargások, a káosz, a természeti katasztrófák, a kudarc, a csőd és a betegség azt jelenti, hogy nincs garancia a biztonságra. De Isten szerető jelenléte állhatatos marad, és Isten üdvösségígérete megingathatatlan. Bármilyen távol is érezzük magunkat Istentől, bízhatunk abban, hogy Isten mindig készen áll, hogy megfogja a kezünket, és új életet kínáljon nekünk.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy mindig kinyújtod felénk a kezedet. Adj nekünk bátorságot, hogy visszatérjünk hozzád! Ámen.

A világ változhat, de Isten szeretete soha nem változik.
Linda Chandra (Banten, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK A BARÁTAINKÉRT, AKIK MESSZE ÉLNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek