2023. február 26. vasárnap

Abban az időben így szólt Jézus: Magasztallak, Atyám, menny és föld Ura, mert elrejtetted ezeket a bölcsek és értelmesek elől, és felfedted az egyszerű embereknek. Igen, Atyám, mert így láttad jónak. Az én Atyám mindent átadott nekem, és senki sem ismeri a Fiút, csak az Atya, az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú, és az, akinek a Fiú akarja kijelenteni. Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám jó, és az én terhem könnyű.

Mt 11,25-30.

BÖJT ELSŐ VASÁRNAPJA

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd, és alázatos szívű vagyok, és lelketek nyugalmat talál. (Mt 11,28-29)

Sokszor éltem át nehéz életszakaszokat, de mindig erre az igére támaszkodtam. Mindegyik periódus más és más módon jelentett kihívást. A fő ok, amiért ehhez az igéhez ragaszkodtam, az a korábbi életem volt: azok a dolgok, amiket tettem, amiket mondtam és az, ahogy megbántottam a szeretteimet.
Minden alkalommal, amikor olyan helyzetbe kerültem, ami emlékeztetett a múltbéli tetteimre, csak térdre tudtam esni és sírni. Jézust hívtam minden egyes alkalommal. Ő emlékeztetett arra, hogy szeret engem, és értem is meghalt - nem azért, mert tökéletes voltam, hanem mert szükségem volt a megváltásra.
A böjt időszakában megemlékezünk mindarról, amit Jézus értünk tett. Mindnyájan különböző terheket cipelünk, amelyek elveszik az erőnket és kimerítenek. De ha ezek a terhek térdre kényszerítenek bennünket, akkor ott is hagyhatjuk őket Jézus lábainál és megpihenhetünk.

Imádság: Urunk, köszönjük a soha el nem fogyó szeretetedet. Segíts, hogy bízni tudjunk szeretetedben, hogy megszabadulhassunk terheinktől és bőségben élhessünk veled! Ámen.

Engedem, hogy Jézus megszabadítson a terheimtől, és nyugalmat találjak.
R. J. (Mwanza, Tanzánia)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKIT MEGTERHEL A MÚLTJA!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Február
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek