2023. február 28. kedd

Amint Jézus beért egy faluba, szembejött vele tíz leprás férfi, akik távol megálltak, és kiáltozva kérték: Jézus, Mester, könyörülj rajtunk! Amikor meglátta őket, így szólt hozzájuk: Menjetek el, és mutassátok meg magatokat a papoknak! És amíg odaértek, megtisztultak. Egyikük pedig, amikor látta, hogy meggyógyult, visszatért, és fennhangon dicsőítette Istent. Arcra borult Jézus lábánál, és hálát adott neki. Ez pedig samáriai volt. Megszólalt Jézus, és ezt kérdezte: Vajon nem tízen tisztultak-e meg? Hol van a többi kilenc? Nem akadt más, aki visszatért volna, hogy dicsőítse Istent, csak ez az idegen? És ezt mondta az Úr: Kelj fel és menj el, a hited megtartott téged.

Lk 17,12-19.

HÁLA

Arcra borult Jézus lábánál, és hálát adott neki. Ez pedig samáriai volt. (Lk 17,16)

A mai igeszakaszban a tíz leprásról olvasunk, akik Jézustól távol álltak és "felemelték hangjukat", kegyelemért könyörögve. Abban az időben ezeket az embereket száműzték a városon kívülre a betegségük miatt. Amikor meghallották, hogy Jézus meg tudja gyógyítani a betegeket, elmentek hozzá. Jézus azt mondta nekik, menjenek és mutassák meg magukat a papoknak. A templom felé haladva mindannyian meggyógyultak, de egyikük visszajött, hogy megköszönje Jézusnak. Leborult a lába elé, hálát adott és dicsérte az Urat.
Próbálok én is olyan lenni, mint ez az ember: mindenért hálát adok Istennek, még a legapróbb dolgokért is. Mikor hazafelé buszozom a főiskoláról, visszatekintek a napi eseményekre, és hálát adok azokért. Van, amikor elfelejtek köszönetet mondani, pl. amikor beteg vagyok, vagy vizsgák előtt állok, de valahogy azok a napok üresek maradnak.
Oly sokszor állunk készen Isten akaratát teljesíteni, de nem halljuk, amit mond, mert túl messze vagyunk tőle. Nem látjuk a hálátlanságunkból fakadó szakadékot. Hogy ismét közelebb kerülhessünk Istenhez, el kell kezdenünk köszönetet mondani. Minél többször adunk hálát, annál közelebb kerülhetünk hozzá.

Imádság: Urunk, hálát adunk minden áldásért, amit adsz. Segíts, hogy hálaadásunkkal közelebb kerüljünk hozzád! Ámen.

A hála közelebb visz Istenhez.
Reshmisadhana Y. R. (Tamil Nadu, India)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEHEZEN TUDNAK KÖSZÖNETET MONDANI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Május
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek