2023. március 1. szerda

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek! A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt! Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban.

Fil 4,4-7.

RENDKÍVÜLI HŰSÉG

Az iránta való bizalmunk pedig azt jelenti, hogy ha bármit kérünk az ő akarata szerint, meghallgat minket. (1Jn 5,14)

Amikor megkapom a Csendes Percek új számát, előveszek egy üres papírt, majd húzok egy függőleges vonalat középre, ahogy a könyvelők szokták a tartozás és követel oldalak nyilvántartásához. A bal oldalra felírom azokat az imákat és kéréseket, amelyeket Isten elé szeretnék tárni. Gyakran olyan dolgok szerepelnek itt, mint az idős nagynéni az idősek otthonában; egy családtag, aki új munkahelyet vagy iskolát kezd; vagy éppen a jobb könyökömet érintő ínhüvelygyulladás.
A jobb oldalra írom, amiért hálás vagyok. Ezek között lehetnek nemrég megválaszolt imák: "Köszönöm az egészséges újszülött unokát" vagy "Köszönöm, hogy meggyógyítottad a feleségem kificamodott bokáját". Szeretek ide írni néhány már régóta tartó áldást is, amit az évek során kaptam Istentől: "Köszönöm, hogy megoltalmaztad otthonunkat és a családunkat" vagy "Köszönöm a szerető, hívő szüleimet, akik felneveltek".
Reggel, az aznapi áhítat elolvasása után átnézem a listát, és Pál intése szerint hálával tárom Isten elé imáimat és kéréseimet. Mire megjön a kiadvány következő száma, gyakran meglepődöm, hogy hány ima és kérés került át a hálaadó oldalra. Imáim követése nyilvánvalóvá teszi előttem Isten rendkívüli hűségét.

Imádság: Köszönjük, Urunk, hogy mindig meghallgatod és megválaszolod imáinkat. Ámen.

Ma átadom Istennek félelmeimet és gondjaimat.
Douglas L. McWhorter (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZORONGÓ EMBERTÁRSAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Március
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek