2023. március 5. vasárnap

A szeretet ne legyen képmutató. Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz, a testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők, a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a Lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak. A szentekkel vállaljatok közösséget szükségeikben, gyakoroljátok a vendégszeretetet. Áldjátok azokat, akik üldöznek titeket; áldjátok és ne átkozzátok. Örüljetek az örülőkkel, sírjatok a sírókkal. Egymással egyetértésben legyetek, ne legyetek nagyratörők, hanem az alázatosakhoz tartsátok magatokat. Ne legyetek bölcsek önmagatok szerint. Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért. A tisztességre legyen gondotok minden ember előtt. Ha lehetséges, amennyire tőletek telik, éljetek minden emberrel békességben.

Róm 12,9-18.

A SZERETET SZAVA

A testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők. (Róm 12,10)

Amikor tavaly októberben a férjemnél rákot diagnosztizáltak, hirtelen jobban tudatosult bennem az élet végessége. A férjem következő lélegzete nem volt garantált. De az enyém sem.
Az évek során számtalan történetet hallottam barátoktól és családtagoktól, akik azt kívánták, bárcsak más lett volna az utolsó beszélgetésük valamelyik hozzátartozójukkal. Néhányan nézeteltéréssel, csalódottsággal, vagy szótlanul váltak el egymástól. Mások egy életen át arra vártak, hogy az anyától, apától, nagyszülőtől vagy testvértől azt hallják: "Szeretlek!".
Férjem rákos diagnózisa után késztetést éreztem, hogy elkezdjem kimondani a családomnak, és a barátaimnak is, hogy szeretem őket. Most én vagyok az a barát, aki kezdeményezi az ölelést. Azt mondom olyankor: "Szeretlek!". Odakiabálom a parkolóban, bemondom a telefonba. Beírom az üzenetekbe. Nem akarom, hogy a családom és a barátaim ne tudják, mit érzek irántuk. Minden adódó alkalommal elmondom: "Szeretlek!"
Ami még fontosabb, elmondom a barátaimnak és a családomnak, hogy Isten szereti őket. Beszélek nekik Isten irgalmáról és kegyelméről. Bizonyságot teszek, emlékeztetem őket, hogy Isten mindig jó, és hogy Isten késztet arra, hogy a beszélgetéseimet azzal fejezzem be, "Szeretlek!".

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy szeretsz minket, és megtanítasz milyen fontos másokat szeretni. Ámen.

Mivel Isten szeret, én is elmondom másoknak, hogy szeretem őket.
Christy Bass Adams (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK BARÁTAINKÉRT ÉS CSALÁDUNKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Március
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek