2023. március 16. csütörtök

Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, aki megáldott minket mennyei világának minden lelki áldásával Krisztusban. Mert őbenne kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte szeretetben. Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által, akarata és tetszése szerint, hogy magasztaljuk dicsőséges kegyelmét, amellyel megajándékozott minket szeretett Fiában. Őbenne van - az ő vére által - a mi megváltásunk, bűneink bocsánata is; kegyelmének gazdagsága szerint, amelyet kiárasztott ránk teljes bölcsességgel és értelemmel. Mert úgy tetszett neki, hogy megismertesse velünk az ő akaratának titkát, amelyet kijelentett őbenne az idők teljességének arról a rendjéről, hogy Krisztusban egybefoglal mindeneket, azt is, ami a mennyben, és azt is, ami a földön van.

Ef 1,3-10.

ISTEN KEGYELMÉBŐL

Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által akarata és tetszése szerint. (Ef 1,5)

A családunk örökbe fogadott egy gyermeket, de nem kényszerből, hanem Isten tervét megvalósítva a családunkban. Akár természetes módon megszülettek, akár örökbefogadás révén kerültek a gyermekek a családunkba, a szeretet tesz minket családdá.
A fiunk már 17 éves, és 2006 szeptember 9-én érkezett hozzánk. Az édesapja lettem, amint megpillantottam kicsi arcát egy képen. Mindig nagy öröm hallani, amikor azt mondja: "Apa, szeretlek", s ez egyben Isten irántam való szeretetének élénk emlékeztetője is.
Felnőtt korom egyik legfélelmetesebb gondolata az apaság volt, mivel apa nélkül nőttem fel. Milyen példát tudnék mutatni a gyermekemnek? Kiderült, hogy erős kapcsolatot alakított ki a fiam és köztem az a tény, hogy én sem ismertem a biológiai apámat. Így sokkal jobban megértem a fiam érzéseit, kérdéseit.
Isten mindent megadott, amire szükségem volt, és apránként a félelmeim elpárologtak a szeretetnek és a türelemnek köszönhetően. Apaként folyamatosan tanulok az új élményekből és kihívásokból, és bizony nem vagyok tökéletes. Mindennap Istenhez imádkozom, hogy segítsen a lehető legjobb apává válnom a fiam számára, hogy így ő is megkapja az eszközöket és a bizonyosságot, Istenre mindig számíthat.

Imádság: Urunk, légy a gyermekekkel, akik egy szerető otthonra várnak, és a gyermek után vágyó családokkal! Ámen.

Micsoda áldás tagja lenni Isten családjának!
Migdiel E. Pérez (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÖRÖKBEFOGADÓ CSALÁDOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Március
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek