2023. március 24. péntek

Keressétek az URat, amíg megtalálható! Hívjátok segítségül, amíg közel van! Hagyja el útját a bűnös, és gondolatait az álnok ember! Térjen az ÚRhoz, mert irgalmaz neki, Istenünkhöz, mert kész megbocsátani. Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az ÚR. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak utaim a ti utaitoknál, és gondolataim a ti gondolataitoknál. Mert ahogyan az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, hanem megöntözi a földet, termővé és gyümölcsözővé teszi; magot ad a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek, ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem.
Bizony, örömmel vonultok majd ki, és békességben vezetnek titeket. A hegyek és a halmok vígan ujjonganak előttetek, és a mező fái mind tapsolnak. A tövis helyén boróka nő, a csalán helyén mirtusz nő. Az ÚR dicsőségére történik ez: örök jelként, amelyet nem lehet eltörölni.

Ézs 55,6-13.

ISTEN JÓ VEZETÉSE

Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága. (Zsolt 119,105)

Ügyvédként a munkám része, hogy érveljek a védencem ügyében a bíró előtt. Ez rengeteg időt, rákészülést, gondolkodást és kutatómunkát igényel. Néha a bíró az ügyfelemnek kedvező döntést hozz, de nem minden esetben. Kiábrándító, mikor nem kedvezően alakulnak a dolgok, de el kell fogadnunk a bíró határozatát.
Azt gondolom, hogy könnyen elképzelhetjük az imádságot is úgy, mint egy érvelést a bíró előtt. Amikor imádkozunk, próbálunk Istennek okot és magyarázatot adni, hogy miért válaszolja meg az imánkat úgy, ahogy kérjük. De nem számít, milyen meggyőzőek az imáink, ha a kérésünk nem egyezik Isten akaratával, akkor nem valószínű, hogy megkapjuk, amit szeretnénk. Még ha ez el is keserít bennünket egy időre, bízhatunk abban, hogy Isten útjai feljebb valók a mi utainknál. Isten számontart minden tényt, amelyek közül soknak mi nem vagyunk tudatában. Ha bízunk Isten vezetésében, mindig megtaláljuk a megfelelő ösvényt.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük vezetésedet. Segíts bíznunk abban, hogy azon az ösvényen terelgetsz, amelyet elkészítettél számunkra! Ámen.

Bízhatok abban, hogy Isten imádságaimra adott válaszai a helyes ösvényen fognak vezetni.
Valerie Hays (Oklahoma, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÜGYVÉDEKÉRT ÉS A BÍRÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek