2023. március 26. vasárnap

Ha tehát feltámadtatok Krisztussal, azokat keressétek, amik odafent vannak, ahol Krisztus van, aki Isten jobbján ül. Az odafennvalókkal törődjetek, ne a földiekkel! Mert meghaltatok, és a ti életetek el van rejtve Krisztussal együtt Istenben. Mikor Krisztus, a mi életünk megjelenik, akkor vele együtt ti is megjelentek dicsőségben.

Kol 3,1-4.

BÖJT ÖTÖDIK VASÁRNAPJA

Mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók. (2Kor 4,18)

Verandánk deszkaburkolatát 2020-ban megrongálta egy rekord erősségű tájfun. A vihar elmúltával megpróbáltam visszaszögelni a kilazult deszkákat. De nem voltam elég erős hozzá, és a szögek félig beütve kandikáltak ki a deszkákból. Aztán édesapám vette kezébe a kalapácsot, és tövig beütötte őket. Munka közben megkérdeztem tőle, miért olyan fontos, hogy a szögek teljesen be legyenek ütve. Emlékeztetett rá, hogy a világ második legerősebb tájfunja hét évvel ezelőtt milyen volt. Ezzel rámutatott arra, hogy azért fontos a deszkák biztonságos rögzítése, mivel valószínű, több hasonló erősségű vihar is elérhet minket.
Amikor Pál azt mondta, hogy ne a láthatókra nézzünk, hanem a láthatatlanokra, tudta, hogy milyen könnyen elvonják figyelmünket az átmeneti zavaró tényezők. Akkor pedig olyanok vagyunk, mint a kilazult deszkák, nem tudunk ellenállni a viharnak. Ha biztonságosan és szilárdan az Úrra szegezzük tekintetünket, mint a jól odaszögelt deszka, akkor nem kell félnünk semmiféle vihartól. Az Úrban biztonságban vagyunk.

Imádság: Drága Istenünk, segíts, hogy ne a múlandó dolgokra összpontosítsunk, hanem szilárdan fordítsuk szívünket és tekintetünket mindig terád! Ámen.

Bármivel kell szembenéznem, erősebbé válok, ha Istenre tekintek.
Dave Zyronn A. Escalona (Batangas, Fülöp-szigetek)

IMÁDKOZZUNK A FÜLÖP-SZIGETEK NÉPÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Március
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek