2023. március 29. szerda

Jézus ezt a példázatot mondta nekik: Ha valakinek közületek száz juha van, és elveszít közülük egyet, vajon nem hagyja-e ott a kilencvenkilencet a pusztában, és nem megy-e addig az elveszett után, amíg meg nem találja? És ha megtalálta, felveszi a vállára örömében, hazamegy, összehívja barátait és szomszédait, majd így szól hozzájuk: Örüljetek velem, mert megtaláltam az elveszett juhomat. Mondom nektek, hogy ugyanígy egyetlen megtérő bűnös miatt nagyobb öröm lesz a mennyben, mint kilencvenkilenc igaz miatt, akiknek nincs szüksége megtérésre.

Lk 15,3-7.

MEGTALÁLTATOTT

Ha egy embernek száz juha van, és eltéved közülük egy, vajon nem hagyja-e ott a kilencvenkilencet a hegyekben, és nem megy el megkeresni az eltévedtet? (Mt 18,12)

A középiskolában az volt a gyakorlat, hogy egymás elvesztett tárgyait megkerestük, ceruzákat, vonalzókat, tollakat stb. Amikor egy elveszett darab előkerült, az osztályfelelős az osztály előtt elkiáltotta magát: "Megtalált tárgy!" A bejelentés lehetővé tette a tulajdonos számára, hogy azonosítsa, majd visszakapja az elveszett tárgyat. A megtalálónak kijáró elismerés hatására mindenki motivált volt, és aktívan részt vett ezekben a keresésekben.
A mai olvasmányban Jézus az elveszett juh példázatáról beszél, amikor a pásztor elindul megkeresni az egyetlen elveszett bárányt. "Én vagyok a jó pásztor," mondja Jézus. (Jn 10,11) Keresztényként nem szabad elveszítenünk a reményt senkivel szemben sem, aki elhagyta a hitet. A Jó Pásztor minden bárányt képes megtalálni, amely elcsatangolt és eltévedt. Jézus mondja: "Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből." (Jn 10,28) Bízhatunk a Jó Pásztorban, hogy hazahozza az elveszett bárányokat. Ő mondta: "Elveszett, de megtaláltatott". Akiről pedig azt hittük, hogy már elveszett, azt szeretettel visszafogadja az ő nyájába.

Imádság: Urunk, köszönjük, hogy mindannyiunkkal törődsz, ahogy a pásztor gondoskodik minden egyes juháról. Bármilyen messzire is csatangolunk, te hazavezetsz. Ámen.

Amikor eltévedek, Jézus mindig hazavezet.
Olaiya Muyiwa Benralph (Szövetségi Fővárosi Terület, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK VALAMI ÉRTÉKESET VESZÍTETTEK EL!

Hozzászólások   

#1 Kiraly Lorand 2023-03-29 15:19
Jézusnál semmi sem lehet értékesebb az életben,sem ebben sem az eljövendőben.

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek