2023. május 1. hétfő

Járuljatok őhozzá, mint élő kőhöz, amelyet az emberek ugyan megvetettek, azonban Isten előtt „kiválasztott és drága”; ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá, szent papsággá, hogy lelki áldozatokat ajánljatok fel, amelyek kedvesek Istennek Jézus Krisztus által. Ezért áll ez az Írásban:
„Íme, leteszek Sionban egy kiválasztott drága sarokkövet, és aki hisz benne, nem szégyenül meg.” Nektek, a hívőknek drága kincs, a hitetleneknek pedig az a kő, amelyet megvetettek az építők, sarokkővé lett, megütközés kövévé és megbotránkozás sziklájává, azok beleütköznek, mert nem engedelmeskednek az igének. Ők erre is rendeltettek. Ti azonban választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet vagytok, Isten tulajdonba vett népe, hogy hirdessétek nagy tetteit annak, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket; akik egykor nem az ő népe voltatok, most pedig Isten népe vagytok, akik számára nem volt irgalom, most pedig irgalomra találtatok.

1Pt 2,4-10.

SZILÁRD, MINT A SZIKLA

Péter... én ezen a kősziklán építem majd fel egyházamat, és a pokol kapui sem fognak diadalmaskodni rajta. (Mt 16,18)

Gyermekkoromban csodáltam a köveket. Az otthonunk körüli sivatagos területeken kóborolva sokféle formájú és méretű köveket gyűjtöttem. Gyűjteményem azután otthon az ablakpárkányon és a hátsó verandán sorakozott. Egy-egy követ a kezemben tartva elképzeltem, ahogy egy hatalmas vulkán tüzében vagy egy ősi tenger nyomása következtében formálódhatott. Megpróbáltam elképzelni, hogy Isten hogyan hozta mozgásba azokat a folyamatokat, aminek eredményeként a kezemben tartott kő létrejött.
Jézus ismerve tanítványa belső erejét, Péternek nevezi el, ami görögül azt jelenti: szikla. Még a tömör kőzetnek is vannak repedései, hibái és tökéletlenségei. Péter azonban minden tökéletlensége ellenére mindenhol tovább hirdette a jó hírt.
De hogy vagyok ezzel én? Sokkal több hibám és tökéletlenségem van, mint amennyit bevallani szeretnék. Mégis felteszem magamnak a kérdést, elég erős vagyok-e, mint egy szilárd szikla, hogy a szeretet és a megbocsátás biztos alapja legyek, amire Jézus elhívott? Hála, hogy Isten kegyelméből nem kell tökéletesnek lennem, hogy teljesítsem Isten életemre vonatkozó tervét.

Imádság: Kegyelemnek Istene, vezess minket olyan úton, amely sziklaszilárd, megingathatatlan hithez vezet! Ámen.

Nem kell tökéletesnek lennem ahhoz, hogy beteljesítsem Isten életemmel kapcsolatos célját.
Doug Wingert (Arizona, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK AGGÓDNAK A HIBÁIK MIATT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Május
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek