2023. május 2. kedd

Amikor Jézus ismét átkelt hajón a túlsó partra, nagy sokaság sereglett köré, ő pedig a tenger partján maradt. Akkor jött egy zsinagógai elöljáró, név szerint Jairus, aki meglátva őt, lába elé borult, és esedezve kérte: A kislányom halálán van, jöjj, tedd rá a kezed, hogy meggyógyuljon, és életben maradjon. Jézus ekkor elindult vele. A nagy sokaság követte őt, és tolongott körülötte. Egy asszony pedig, aki tizenkét éve vérfolyásos volt, sok orvostól sokat szenvedett, és mindenét rájuk költötte ugyan, mégsem látta semmi hasznát, hanem még rosszabbul lett; amikor hallott Jézusról, eljött, és a sokaságban hátulról megérintette a ruháját, mert így gondolkodott: Ha megérintem akár csak a ruháját is, meggyógyulok. Azonnal elapadt a vérzés forrása, és érezte testében, hogy meggyógyult a bajából. Jézus azonnal észrevette, hogy erő áradt ki belőle, ezért a sokaságban megfordulva így szólt: Ki érintette meg a ruhámat? Tanítványai így feleltek: Látod, hogyan tolong körülötted a sokaság, és azt kérdezed: Ki érintett meg engem? Jézus körülnézett, hogy lássa, ki tette ezt. Az asszony pedig, mivel tudta, mi történt vele, félve és remegve jött elő; leborult előtte, és elmondta neki a teljes igazságot. Ő pedig ezt mondta neki: Leányom, a hited megtartott téged: menj el békességgel, és bajodtól megszabadulva légy egészséges!

Mk 5,21-34.

TOVÁBB REMÉNYKEDNI

Leányom, a hited megtartott téged: menj el békességgel, és bajodtól megszabadulva légy egészséges! (Mk 5,34)

Néhány évvel ezelőtt a feleségemmel szerettünk volna egy második gyermeket. Amikor a feleségem három év alatt három vetélést élt át, nem értettük. Csalódottak voltunk, és összezavarodtunk. Mégis, bár szomorú volt a szívünk, erőt nyertünk, és továbbra is reménykedtünk az Úr Jézus korlátlan hatalmában.
Minden reggel imádkoztunk, és csendességet tartottunk, hogy erőnk megújuljon. Különösen bátorított bennünket a mai olvasmányunkban szereplő nő története. Ez az asszony bízott abban, hogy 12 év betegség után is meggyógyul. Története és hite arra biztatott minket, hogy továbbra is higgyünk abban, hogy Isten válaszol imáinkra.
Egyik nap a gyülekezetünk ébredésre serkentő összejövetelt tartott. Az egyik alkalommal az asszonyokért imádkoztak az oltárnál, akik vetélésen estek át. Néhány hónappal később a feleségem ismét teherbe esett. Bár vérzést tapasztalt, és a terhessége további idején sok ágyban fekvésre volt szüksége, második gyermekünk egészségesen megszületett. A bibliai asszonyhoz hasonlóan mi továbbra is reménykedtünk az Úrban, és áldást tapasztaltunk.

Imádság: Hűséges Istenünk, dicsérünk téged. Köszönjük, hogy arra tanítasz, hogy mindig reménykedjünk és higgyünk benned. Az Úr Jézus nevében imádkozunk hozzád. Ámen.

Még ha nem értem is a helyzetem, bízni és reménykedni fogok Istenben.
Wardes (Jakarta, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK A GYERMEKRE VÁGYÓ HÁZASPÁROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Május
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek