2023. május 5. péntek

Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim — így szól az ÚR. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak utaim a ti utaitoknál, és gondolataim a ti gondolataitoknál. Mert ahogyan az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, hanem megöntözi a földet, termővé és gyümölcsözővé teszi; magot ad a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek, ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem.

Ézs 55,8-11.

ISTEN SEGÍTŐ ÚTJAI

Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! (Péld 3,5)

Egy nap az idősek otthonában az egyik nő berontott az irodámba. Mint helyettes vezető hallgattam, amit a fürdőszobája mosdókagylója alatt hirtelen feltörő vízsugárról mondott. Majd vele felfutottam a második emeletre, de a lakosztálya helyett a szomszédos lakásba indultam. A nő tiltakozott, hogy rossz helyre megyek. Azt mondtam, tudom, és mégis a szomszéd lakásába mentem. Semmit sem értettem a vízvezeték-szereléshez, de amit tudtam, az volt a fontos.
Aznap reggel ugyanis felhívtam egy vízvezeték-szerelőt, és tudtam, hogy most ebben a szomszéd lakásban dolgozik. Gyanítottam, hogy a két probléma összefügg, de ami még fontosabb, tudtam, hogy azonnal elő tudok állítani egy szakembert, aki megjavítja a hibát.
Könnyen át tudtam érezni a nő zavarodottságát. Gyakran nem látjuk a teljes képet. Amikor Isten kezébe tesszük a problémáinkat, talán azon gondolkodunk, hogyan fog ő segíteni? Miért ez történik, és miért nem az...? Gyakran megvannak a saját elképzeléseink a probléma megoldásáról, de Isten látja a teljes képet. Bízhatunk abban, hogy Isten megsegít bennünket.

Imádság: Köszönjük, Istenünk, hogy segítesz nekünk. A te útjaid jobbak, mint a mieink. Segíts bíznunk benned! Ámen.

Isten útja a legjobb út.
Kim Louise Clarke (Alberta, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A VÍZVEZETÉK-SZERELŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Május
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek