2023. május 6. szombat

Dicsérjétek az URat! Dicsérjétek az URat, ti, mennyeiek, dicsérjétek a magasságban! Dicsérjétek őt, ti, angyalai mind, dicsérje őt minden serege! Dicsérje őt a nap és a hold, dicsérje minden fényes csillag! Dicsérjék őt az egek egei, még a vizek is ott fönn az égben! Dicsérjék az ÚR nevét, mert ő parancsolt, és azok létrejöttek, mindörökre helyükre állította őket, rendelkezést adott, melytől nem térnek el.
Dicsérjétek az URat, ti, földiek, ti, tengeri szörnyek, az egész óceán! Tűz és jégeső, hó és köd, parancsát teljesítő szélvihar, ti, hegyek és halmok mindnyájan, gyümölcsfák és cédrusok, vadak és egyéb állatok, csúszómászók és szárnyaló madarak, ti, földi királyok és minden nemzet, vezérek és a földnek bírái, ti, ifjak a leányokkal, öregek a fiatalokkal együtt dicsérjétek az ÚR nevét! Mert csak az ő neve magasztos, fensége a föld és az ég fölé emelkedik. Megnöveli népe hatalmát, dicsővé teszi minden hívét, Izráel fiait, a hozzá közel álló népet. Dicsérjétek az URat!

Zsolt 148,1-14.

CSENDES PERCEK

Dicsérje őt a nap és a hold, dicsérje minden fényes csillag! (Zsolt 148,3)

A napkelte körüli séták fontos lelki és fizikai gyakorlatok számomra. Néha még a hajnalhasadás előtt azzal az érzéssel ébredek, hogy a Teremtő mutatni fog valamit. És soha nem is csalódom, amikor kilépek a mérhetetlen számú csillaggal teli égbolt alatt a csöndes, hajnal előtti levegőre.
Gyakran hangot adok a bennem spontán feltörő és szívből jövő hálaadó imának. Megértem, hogy Isten teremtett világának szépsége és mérhetetlen volta miért tudta kiváltani a zsoltáríró felkiáltását: "Dicsérje őt a nap és a hold, dicsérje minden fényes csillag!" Amikor egy vezércsillag vagy a tiszta félhold díszíti az éjszakai eget, különösen örülök, hogy meghívást kaptam, hogy tanúja legyek Isten keze munkájának.
E kora reggeli pillanatok csendjében Isten jelenlétét érzem. Érzékelem azt a nyugalmat, ami ebben az órában körülvesz ezen a helyen, ezen a bolygón, és hálás vagyok Istennek, hogy elvezetett ehhez a pillanathoz. Elcsendesedett lélekkel dicsérem őt, és kérem, vezessen hitemben.

Imádság: Köszönjük Istenünk a csendes pillanatokat a teremtettség szépséges világában. Nyisd meg szívünket, hogy engedjünk neked és legyünk csendben előtted! Ámen.

Amikor a lelkem elcsendesedik, fogékony leszek Isten jelenlétére.
Joann Wilson (Nebraska, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY ÓHAJTSUK A CSENDET A LELKÜNKBEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Május
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek