2023. május 7. vasárnap

A tizenegy tanítvány pedig elment Galileába arra a hegyre, ahova Jézus rendelte őket. És amikor meglátták őt, leborultak előtte, némelyek azonban kételkedtek. Jézus pedig hozzájuk lépett, és így szólt: Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.

Mt 28,16-20.

AZ ÁRNYÉKOM

Íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. (Mt 28,20)

A futás mindig is az életem része volt. Most, hogy nyugdíjas vagyok, Isten még mindig megáld, hogy hetente háromszor-négyszer futhassak, és alkalmanként részt vegyek egy-egy versenyen is. Napos időben észreveszem, hogy az árnyékom fut velem, kíséri a lépésem, a testtartásom és a tempómat. Felhős napokon azonban az árnyékom sehol sincs. Egyedül maradok a futásban.
Hasonló módon vélekedhetünk Isten jelenlétéről vagy hiányáról az életünkben. Amikor az élet nagyszerű, boldogok vagyunk, a világ csodálatos, és úgy érezzük, hogy Isten megáldott minket. Amikor egészségügyi problémák, házassági gondok, munkahely elvesztése vagy pénzügyi nehézségek merülnek fel, akkor pedig talán megkérdezzük: "Hol vagy, Istenem? Miért nem vagy itt velem?"
De még akkor is, ha nem érzékeljük, Isten velünk van az év 365 napján, gondoskodik rólunk és vigyáz ránk, bármit élünk is át. És Isten velünk lesz életünk végéig.

Imádság: Urunk, segíts emlékeznünk arra, hogy te mindig velünk vagy, és minden napon átvezetsz minket! "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek..." Ámen. (Mt 6,9-13)

Isten mindig velem van.
Ron Lutz (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK A FUTÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Május
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek