2023. május 8. hétfő

Isten útja tökéletes, az ÚR beszéde színigaz. Pajzsa mindazoknak, akik hozzá menekülnek.
Van-e Isten az ÚRon kívül? Van-e kőszikla Istenünkön kívül? Isten ruház föl engem erővel, ő teszi tökéletessé utamat.
Lábamat a szarvaséhoz hasonlóvá teszi, magaslatokra állít engem. Ő tanítja kezemet a harcra, karjaim ércíjat feszítenek. Oltalmazó pajzsodat átadtad nekem, jobbod támogat engem, sokszor lehajoltál hozzám. Biztossá teszed lépteimet, és nem inognak bokáim.

Zsolt 18,31-37.

FORDULJ A SZENTÍRÁSHOZ!

A hit tehát hallásból van, a hallás pedig Krisztus beszéde által. (Róm 10,17)

A tévénézés és a közösségi médiában töltött idő kezdett negatív hatással lenni rám. Bármerre néztem, úgy tűnt, mindig megtalálom a rossz híreket - betegséggel megfertőzött embereket, egy közelmúltbeli földrengést, lövöldözést, olyan embereket, akik nemrég vesztették életüket. Minden egyes nap múlásával a félelem és az aggodalom kezdett belopózni az elmémbe. Végül már a házamat is nehezen tudtam elhagyni. Az érzelmeim ingadoztak, de úgy tűnt, egyre inkább a szomorúság felé tartok.
A "hit-tankom" kezdett kiürülni, és megkérdeztem magamtól: Mire kellene inkább fordítani a figyelmemet? Az Isten igéjének fontossága jutott eszembe. Napról napra több időt kezdtem tölteni a Szentírás tanulmányozásával; prédikációkat és tanító magyarázatokat hallgattam; énekeltem és táncoltam a keresztény zenére. Bár nem tapasztaltam azonnali változást, megtartottam ezt a gyakorlatot. Minél többet hallgattam Isten szavát, annál jobban éreztem magam, és annál magabiztosabb lettem. Idővel a félelem és a nehéz érzés elmúlt. Ha időt töltünk Isten igéjével, az segíthet túllépni félelmeinken.

Imádság: Irgalmas Istenünk, köszönjük igéd, amely épít és eloszlatja félelmünket. Köszönjük a szeretetteljes védelmet, amit nyújtasz számunkra. Ámen.

Amikor elfáradok és félek, a Szentíráshoz fordulok.
Selina Machado (Blantyre, Malawi)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK TÚLTERHELTEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Május
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek