2023. május 9. kedd

Intelek titeket: a Lélek szerint éljetek, és a test kívánságát ne teljesítsétek. Mert a test kívánsága a Lélek ellen tör, a Léleké pedig a test ellen, ezek viaskodnak egymással, hogy ne azt tegyétek, amit szeretnétek. Ha pedig a Lélek vezet titeket, nem vagytok a törvény uralma alatt. A test cselekedetei azonban nyilvánvalók, mégpedig ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás, bálványimádás, varázslás, ellenségeskedés, viszálykodás, féltékenység, harag, önzés, széthúzás, pártoskodás, irigység, gyilkosság, részegeskedés, tobzódás és ezekhez hasonlók. Ezekről előre megmondom nektek, amint már korábban is mondtam, akik ilyeneket cselekszenek, nem öröklik Isten országát. A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. Az ilyenek ellen nincs törvény. Akik pedig Krisztus Jézuséi, a testet megfeszítették szenvedélyeivel és kívánságaival együtt. Ha a Lélek által élünk, akkor éljünk is a Lélek szerint. Ne legyünk becsvágyók, egymást ingerlők, egymásra irigykedők.

Gal 5,16-26.

LELKI ERDŐ

Áldott az a férfi, aki az ÚRban bízik, akinek az ÚR a bizodalma. Mert olyan lesz, mint a víz mellé ültetett fa, amely a folyóig ereszti gyökereit. Nincs mitől félnie, ha eljön a hőség, lombja üde zöld marad. (Jer 17,7-8)

Nagy kiterjedésű fenyőerdős régióból származom. Az erdő kialakulásához hosszú időre van szükség. Egy fa napi növekedése észrevehetetlennek tűnik, de folyamatosan zajlik. Az apró magvak lassan facsemetékké válnak; a facsemeték érett fákká magasodnak, majd a gyökerek, törzsek, ágak összefüggő erdőt alkotnak.
Az erdőhöz hasonlóan a lelki növekedés is időt vesz igénybe. Ebben Isten szavára való rendszeres, átgondolt összpontosítás szükséges. A világ tele van zavaró tényezőkkel, amelyek sok aggodalmaskodást okozhatnak. A közösségi média hírcsatornái az alkalmatlanság, az elégedetlenség és az elszigeteltség érzését keltik. A hírek az erőszak, a gyűlölet, valamint a politikai és gazdasági bajok történeteivel bombáznak minket.
A lelki növekedés napi szokásai lehetővé teszik számunkra, hogy kikapcsoljuk az élet zaját. Ahogyan a fák lassú és egyenletes növekedése egy egész erdőt eredményezhet, a lelki életünk folyamatos növekedése egészséges kapcsolatot munkál Istennel. Ha naponta elmélkedünk és imádkozunk, kevésbé leszünk aggodalmaskodók, és képesek leszünk megteremni a Lélek gyümölcsét.

Imádság: Drága Urunk, segíts lecsillapítani a zavaró körülményeket, hogy közelebb kerülhessünk hozzád! Ámen.

A napi elcsendesedés és ima lehetővé teszi, hogy a Lélek gyümölcsét teremjem. (Gal 5,22-23)
Keith Ball (Mississippi, USA)

IMÁDKOZZUNK A LELKIGYAKORLATOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Május
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek