2023. május 10. szerda

Nem mintha már elértem volna mindezt, vagy már célnál volnék, de igyekszem, hogy meg is ragadjam, mert engem is megragadott Krisztus Jézus. Testvéreim, én nem gondolom magamról, hogy már elértem, de egyet teszek: ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának Krisztus Jézusban adott jutalmáért.
Akik tehát tökéletesek vagyunk, így gondolkozzunk, és ha valamit másképpen gondoltok, azt is kinyilatkoztatja majd Isten nektek; de amire eljutottunk, ahhoz ragaszkodjunk. Legyetek követőim, testvéreim, és azokra figyeljetek, akik úgy élnek, ahogyan mi példát adtunk nektek. Mert sokan élnek másképpen: akikről sokszor mondtam nektek, most pedig sírva is mondom, hogy ők Krisztus keresztjének ellenségei; kárhozatra jutnak, a hasuk az istenük, és azzal dicsekszenek, ami a gyalázatuk, mert földi dolgokkal törődnek. Nekünk pedig a mennyben van polgárjogunk, ahonnan az Úr Jézus Krisztust is várjuk üdvözítőül, aki az ő dicsőséges testéhez hasonlóvá változtatja a mi gyarló testünket azzal az erővel, amellyel maga alá vethet mindeneket.

Fil 3,12-21.

ELŐRETEKINTÉS

Mi is állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére. (Zsid 12,1)

Az egyik nap egy templom előtti tábla megragadta a figyelmem. Ez állt rajta: "Ne bukj fel olyasmin, ami mögötted van!"
Felbukni valamin a hátam mögött? Általában az előttünk álló dolgokban szoktunk felbukni. De a tábla felirata arra emlékeztetett, hogy életünk könnyen kisiklik, ha túlságosan a múltra koncentrálunk, ami megakadályozza, hogy teljes mértékben Isten szándéka szerint éljük az életünket.
Pál apostol a filippieknek azt mondja, hogy hitbéli előrehaladásunk olyan, mint egy versenyfutás. A befejezésnél nem szabad sajnálkozással visszatekintenünk arra, amit tettünk, amit szégyellünk, vagy amit nem tettünk meg, de kellett volna.
Ha Pál túlságosan leragadt volna a múltjánál, amelyben üldözte a keresztényeket, akkor nem valószínű, hogy annyi új gyülekezetben terjeszthette volna a Krisztusról szóló örömhírt. Pálnak előre kellett haladnia az új életben, amely az Úr iránti elkötelezettsége miatt vált még tartalmasabbá. Mi is elkerülhetjük a múltunkba való botlást, ha szemünket "Jézusra, hitünk elkezdőjére és hűséges bevégzőjére" szegezzük.

Imádság: Drága Istenünk, segíts emlékeznünk arra, hogy valódi célunk és életünk értelme tőled származik! Ámen.

A Krisztusra való összpontosítás segít előrehaladásomban.
Phillip Clark (Rhode Island, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY EL TUDJUK ENGEDNI A MÚLTAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek