2023. május 11. csütörtök

Egy hang szól: Kiálts! Én megkérdeztem: Mit kiáltsak? Minden test csak fű, és minden szépsége, mint a mezei virágé. Elszárad a fű, elhervad a virág, ha ráfúj az ÚR szele. — Bizony, csak fű a nép! Elszárad a fű, elhervad a virág, de Istenünk igéje örökre megmarad.
Magas hegyre menj föl, ki örömhírt viszel a Sionnak, harsány hangon kiálts, ki örömhírt viszel Jeruzsálemnek! Kiálts, ne félj! Mondd Júda városainak: Itt van Istenetek! Az én Uram, az ÚR jön hatalommal, karja uralkodik. Vele jön szerzeménye, előtte jön, amiért fáradozott. Mint pásztor, úgy legelteti nyáját, karjára gyűjti a bárányokat, ölébe veszi őket, az anyajuhokat szelíden terelgeti.

Ézs 40,6-11.

EGY KÜLÖNLEGES JUTALOM

Elszárad a fű, elhervad a virág, de Istenünk igéje örökre megmarad. (Ézs 40,8)

"Ügyes vagy! Választhatsz egy jutalmat!" - mondtam egyik tanítványomnak, miután megnyerte a betűző játékot. A tanuláshoz kapcsolódó játékhoz nyereményként különböző meglepetéseket gyűjtöttem össze. A jutalmak között voltak ceruzák, jegyzetfüzetek és használt könyvek, amikre az iskola már nem tartott igényt. Képtelen voltam kidobni vagy adományboltokba küldeni ezeket az elavult könyveket, tudva, hogy milyen nagy szükségük van diákjainknak ilyen ismeretforrásokra.
Kis diákom izgatottan turkált a zsákban. Egy illusztrált Gyermekbibliát választott, és felcsillant a szeme. Körbevitte, és mindenkinek megmutatta. Úgy tűnt, hogy teljesen elbűvölték a képek és a történetek. Szünetben megkérdezte, hogy kiviheti-e és olvashatja-e a Bibliát a kerti pavilonban. Általában a játszótéren szokott futkározni, de a mostani szünetet az olvasásban elmélyedve töltötte.
Ez a használt Gyermekbiblia lehet, hogy egy polcon elfelejtődött volna. Azonban egy kisfiú különleges jutalma lett, és bizonyságtétel mások számára.

Imádság: Szerető Atyánk, hálát adunk szent igédért. Taníts meg értékelnünk azt! Ámen.

Ma igyekszem megbecsülni Isten igéjét.
Cindy Lee (Anglia, Egyesült Királyság)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI MOST OLVASSA A BIBLIÁT ELŐSZÖR!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek