2023. május 13. szombat

Dávid imádsága.
Figyelj rám, és hallgass meg, URam, mert nyomorult és szegény vagyok! Tartsd meg életemet, mert én a te híved vagyok! Istenem, szabadítsd meg szolgádat, aki benned bízik! Légy kegyelmes, Uram, mert hozzád kiáltok mindennap. Örvendeztesd meg szolgád lelkét, mert utánad vágyódik a lelkem, ó, Uram! Mert te jó vagy, Uram, és megbocsátasz, nagyon szereted mindazokat, akik hozzád kiáltanak. Hallgass, URam, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem.

Zsolt 86,1-7.

KÖZELEBB ISTENHEZ

Az ÚRhoz folyamodtam, és ő meghallgatott, megmentett mindattól, amitől rettegtem. (Zsolt 34,5)

Mialatt szorgalmasan dolgoztam az anyagi biztonságom megteremtéséért, eltávolodtam Istentől. Aztán megbetegedtem, és letaglózott a diagnózis: lupust (szisztémás lupus erythematosus) állapítottak meg. Ez egy olyan betegség, ami a szervezet immunrendszerét támadja meg. Az én esetemben a tüdőt érintette. A rendszeresen visszatérő és összetett komplikációk miatt sokszor kellett kórházba mennem. Minden alkalommal bennem volt a bizonytalanság, vajon túlélem-e.
Ennek az egyszerre összetett és egyedi betegségnek, valamint az általa okozott depressziónak köszönhetően az Úrhoz kiáltottam segítségért. Még egyszer hinni akartam Isten ígéreteiben. Az egészségem elkezdett javulni. Ennél is különlegesebb volt maga a tény, hogy ez a helyzet közelebb vitt Istenhez, és továbbadhattam az ő mindent megváltoztató erejének csodáját. Istennek legyen hála!

Imádság: Istenünk, halld meg könyörgésünket, amikor fájdalmunkban hozzád kiáltunk! Hálát adunk szeretetedért és kegyelmedért, mely formálja szívünket, és képessé tesz, hogy bízzunk ígéreteidben. Ámen.

Isten mindig meghallgatja az imádságomat.
Yolika del Carmen Maurera Sosa (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK KRÓNIKUS BETEGSÉGBEN SZENVEDNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek