2023. május 15. hétfő

Ezt az igét mondta az ÚR Jeremiásnak: Indulj, menj el a fazekas házába, mert ott akarom közölni veled igéimet. Elmentem tehát a fazekas házába, aki éppen a korongon dolgozott. De rosszul sikerült az edény, amelyet a fazekas agyagból készített a kezével. Ekkor egy másik edényt készített belőle a fazekas, ahogyan azt jónak látta. Ekkor így szólt hozzám az ÚR igéje: Vajon nem bánhatok-e én is úgy veled, Izráel háza, mint ez a fazekas? — így szól az ÚR. Hiszen olyanok vagytok a kezemben, Izráel háza, mint az agyag a fazekas kezében.

Jer 18,1-6.

A FAZEKAS KEZÉBEN

Vajon nem bánhatok-e én is úgy veled, Izráel háza, mint ez a fazekas? - így szól az ÚR. Hiszen olyanok vagytok a kezemben, Izráel háza, mint az agyag a fazekas kezében. (Jer 18,6)

Tíz évvel ezelőtt hoztam egy döntést, ami tönkretette a családomat; tönkrement a házasságom, elvesztettem a karrieremet, és négy évig jártam a Bűnügyi Igazságszolgáltatási Rendszert, amiből két évet börtönben töltöttem. Habár lejárt a büntetésem, mindig elítélt bűnöző maradok. A családom is magán viseli ezt a bélyeget. Örökre viselni fogják ennek a megpróbáltatásnak a hegeit.
Ahogy az elmúlt évtizeden gondolkozom és mindazon, amin a családommal keresztülmentünk, eszembe jut a jeremiási igeszakasz, ahol Isten a prófétát a fazekas műhelyébe küldi, hogy üzenetét kinyilvánítsa. A fazekas egy edényen dolgozott, ami nem volt tökéletes, ezért átformálta egy másik edénnyé. Az üzenet egyértelmű volt: Isten képes tökéletlen életünket újjáformálni.
Tíz éve úgy definiálhattam magam, mint apa, férj, cégtulajdonos, okleveles könyvvizsgáló és gondviselő. Ma, úgy határozhatom meg magam, mint szolga, alkalmazott, író, barát és vigasztaló. Rájöttem, hogy el kell fogadnunk, ha Isten valami újat formál belőlünk. Isten munkája időigényes; türelmesnek kell lennünk, hogy kitartsunk az Alkotónk iránti bizalomban.

Imádság: Drága Istenünk, erősíts meg bennünket, hogy átadjuk magunkat formáló kezednek, hogy azokká legyünk, akikké szeretnéd, hogy váljunk! Ámen.

Ma engedni fogom, hogy Isten formáljon.
Steve Wakefield (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK A BÖRTÖNBEN LÉVŐK CSALÁDJAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek