2023. május 19. péntek

Miért mondjátok nekem: Uram, Uram — ha nem teszitek, amit mondok? Megmutatom nektek, kihez hasonló az, aki hozzám jön, hallja beszédeimet, és cselekszi azokat. Hasonló ahhoz a házépítő emberhez, aki mélyre ásott, és a kősziklára alapozott: amikor árvíz jött, beleütközött az áradat abba a házba, de nem tudta megingatni, mert jól volt megépítve. Aki pedig hallja beszédeimet, de nem cselekszi, az hasonló ahhoz az emberhez, aki alap nélkül a földre építette a házát: beleütközött az áradat, és azonnal összeomlott az a ház, és teljesen elpusztult.

Lk 6,46-49.

EGY ERŐS ALAP

Mert más alapot senki sem vethet a meglévőn kívül, aki Jézus Krisztus. (1Kor 3,11)

Amikor a férjem elkezdte a házunkat építeni, lelkesen segíteni akartam. Azt a feladatot adta nekem, hogy keverjem a maltert az alaphoz, amit ő fektetett le. A malter egy olyan ragacs, ami megkeményedve kitölti a téglák közti réseket, és összetapasztja a téglákat. A férjem, aki már sokszor kevert maltert, azt az instrukciót adta, hogy három lapátnyi homokot, egy lapátnyi habarcsot, egy kevés cementet, és kb. fél vödörnyi vizet használjak. Amikor ezt végighallgattam, kérdésekkel bombáztam: Mennyi az egy lapátnyi? És mennyi az "egy kevés"? Nem volt tapasztalatom malterkeverésben, és aggódtam, hogy az elkészült malter nem lesz elég erős, hogy a házunk alapját összetartsa.
Az életünknek is erős alapok kellenek, és Jézus ez az alap. A mai igeszakaszban Jézus azt az iránymutatást adja követőinek, hogy ne csak hallgatói, hanem cselekvői is legyenek az ő szavának. Gyakorlat révén olyanok lesznek, mint a bölcs ember, aki sziklára építi házát. De gyakorlat nélkül hitünk gyenge és meginog a problémák idején. Az ima, a bibliaolvasás, Isten szolgálata, és a keresztények közössége mind olyan gyakorlat, ami segít megépíteni és fenntartani egy erős lelki alapot az életünkben. Egy ilyen biztos lelki alappal képesek leszünk megállni az élet megpróbáltatásaiban és kihívásaiban.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük Jézust, kősziklánkat és erős alapunkat. Ámen.

Jézus az én kősziklám és életem alapja.
Mary B. Erva (Michigan, USA)

IMÁDKOZZUNK A KŐMŰVESEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Május
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek