2023. május 20. szombat

Jézus mondja: Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, és én feltámasztom őt az utolsó napon. Mert az én testem igazi étel, és az én vérem igazi ital. Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, az énbennem marad, és én őbenne. Ahogyan engem az élő Atya küldött el, és én az Atya által élek, úgy az is, aki engem eszik, élni fog énáltalam. Ez az a kenyér, amely a mennyből szállt le; ez nem olyan, mint amilyet atyáitok ettek, és mégis meghaltak: aki ezt a kenyeret eszi, élni fog örökké. Ezeket a zsinagógában mondta, amikor Kapernaumban tanított.
Tanítványai közül sokan, amikor ezt hallották, így szóltak: Kemény beszéd ez: ki hallgathatja őt? Mivel pedig Jézus jól tudta, hogy ezért zúgolódnak a tanítványai, így szólt hozzájuk: Ez megbotránkoztat titeket? Mi lesz, ha majd meglátjátok az Emberfiát felmenni oda, ahol előzőleg volt? A Lélek az, aki életre kelt, a test nem használ semmit: azok a beszédek, amelyeket én mondtam nektek: Lélek és élet. De vannak közöttetek néhányan, akik nem hisznek. Mert Jézus kezdettől fogva tudta, hogy kik azok, akik nem hisznek, és ki az, aki el fogja árulni őt. És így folytatta: Ezért mondtam nektek, hogy senki sem jöhet hozzám, ha nem adta meg ezt neki az Atya. Ettől fogva tanítványai közül sokan visszavonultak, és nem jártak vele többé. Jézus ekkor megkérdezte a tizenkettőtől: Vajon ti is el akartok menni? Simon Péter így felelt: Uram, kihez mennénk? Örök élet beszéde van nálad. És mi hisszük és tudjuk, hogy te vagy az Istennek Szentje.

Jn 6,54-69.

ÉLJ MAGABIZTOSAN!

Békében fekszem le, és el is alszom, mert csak te adod meg, URam, hogy biztonságban élhessek! (Zsolt 4,9)

Minden este, mielőtt álomra hajtom fejem, a gondolataimat az Úrra irányítom, ahogy a Zsolt 4,9 versén elmélkedem. Egy ilyen gondolattal könnyen elalszom. Egy része a békés elmémnek abból a biztonságból fakad, melyet magamnak teremtettem: egy biztonságos otthon, életbiztosítás és megtakarítások váratlan kiadásokra. De ahhoz, hogy igazán biztonságban élhessek, valami olyanra van szükségem, amit nem tudok magam megszerezni. A biztonságérzetet nem lehet megvásárolni. Ez Isten ajándéka.
Pontosan ezért tudok békében elaludni, mert tudom, hogy Isten megadja a holnap ajándékát, és a holnap majd gondoskodik magáról. Isten azt ígéri, még ha megoldhatatlannak is tűnnek a problémák, semmi sem lehetetlen neki. Érzelmileg és lelkileg megnyugvást találhatok, mert bízom az Úr ígéretében. Ez a békesség Isten ajándéka, egy olyan ajándék, ami továbbvisz mindennap, és általa biztonságérzetben élhetünk.

Imádság: Mindenható Istenünk szavaid biztonsággal töltenek el minket. Mutasd meg, hogyan tudunk biztonságban és hűségesen élni a tanításaidnak megfelelően! "Mi Atyánk, szenteltessék meg a te neved! Jöjjön el a te országod! Mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként. És bocsásd meg bűneinket, mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezőnek. És ne vígy minket kísértésbe!" Ámen. (Lk 11,2-4).

Teljes a bizalmam Istenben. Ő nem hagy cserben.
Juan Gattinoni (Buenos Aires, Argentína)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK NINCS OTTHONUK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Május
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek