2023. május 21. vasárnap

Akkor egy előkelő ember megkérdezte tőle: Jó Mester, mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet? Jézus ezt válaszolta neki: Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó az egy Istenen kívül.

Lk 18,18-19.

SZABADON KRISZTUSBAN

Az ember nem a törvény cselekedetei alapján igazul meg, hanem a Krisztus Jézusba vetett hit által. Ezért mi is Krisztus Jézusban hittünk, hogy megigazuljunk a Krisztusban való hit és nem a törvény cselekvése által, mert a törvény cselekvése által nem igazul meg egy ember sem. (Gal 2,16)

Egy maximalista családban felnevelkedve mindig egy lépéssel hátrébb éreztem magam a többiekhez képest. Egyáltalán nem voltam kitűnő tanuló, és nem az alapján akartam a jövőmről dönteni, hogy mennyit fogok majd keresni. A saját utamat akartam járni, de olyan emberekkel voltam körülvéve, akik mindig leszóltak, mert nem akartam úgy élni, mint ők. Elkezdtem értéktelennek érezni magam, mintha nem lenne értelme az életemnek. De hamarosan rájöttem, nem kell ezek miatt a világi elvárások miatt gyötrődnöm. Isten tökéletes képmására lettem teremtve; úgyhogy örvendezhetek a különbözőségeimnek. Létfontosságú volt, amikor rájöttem, hogy Jézus által szabad lehetek a társadalmi elvárásoktól.
Az 1Móz 1,27 azt írja, hogy Isten az ő tökéletes képmására teremtette az embert. De a társadalom olyan normákat állított fel, hogy sokszor kétségbe vonjuk Isten csodálatos teremtő munkáját. Nem kell a társadalmi elvárások alapján értelmezni magunkat. Jézusban szabadon azok lehetünk, akinek Isten teremtett.

Imádság: Hűséges Istenünk, köszönjük, hogy a te képmásodra alkottál bennünket, és hogy felszabadítasz minket a társadalom elvárásai alól. Ámen.

Isten szemében tökéletes vagyok.
Lara Jarrous (Texas, USA)

ADJUNK HÁLÁT AZÉRT, HOGY ISTENBEN ÉRTÉKESEK VAGYUNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Május
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek