2023. május 23. kedd

Én vagyok az igazi szőlőtő, és az én Atyám a szőlősgazda. Azt a szőlővesszőt, amely nem terem gyümölcsöt énbennem, lemetszi, és amely gyümölcsöt terem, azt megtisztítja, hogy még több gyümölcsöt teremjen. Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet szóltam nektek. Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem. Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni. Ha valaki nem marad énbennem, kivetik, mint a lemetszett vesszőt, és megszárad; ezeket összegyűjtik, tűzre vetik és elégetik. Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek. Az lesz az én Atyám dicsősége, hogy sok gyümölcsöt teremtek, és akkor a tanítványaim lesztek.

Jn 15,1-8.

KÖZELEBB ISTENHEZ

Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek: eltávolítom testetekből a kőszívet, és hússzívet adok nektek. (Ez 36,26)

Egyszer egy kollégámtól kaptam egy cserepes virágot, ami kissé száraz volt. Tudtam, ha nem locsolom meg a növényt, hamarosan kiszárad. Úgyhogy elkezdtem gondoskodni a virágról, mindennap meglocsoltam, és a napfényre tettem. A virág hamarosan felfrissült, és egyre gyönyörűbb lett.
Ez arra emlékeztet, hogy Isten mennyire szeret minket. Sokszor mellőzve vagy elveszve érezhetjük magunkat, vagy úgy látjuk, hogy nincs számunkra remény. De ha közeledünk Istenhez, és engedjük, hogy elárassza a szívünket az ő Szentlelkével, akkor megújulunk. Amikor úgy érezzük, hogy Isten távol van tőlünk, az igazság az, hogy Isten sohasem hagyott el minket - még akkor sem, ha mi elhagytuk őt. Isten szeretete állandó és örökkévaló.
Továbbra is közeledjünk a szívünkkel és értelmünkkel Istenhez, hogy Isten tetszése szerinti emberekké váljunk! Tudjuk, hogy Isten, az élet forrása segíteni fog minden küzdelmünkben.

Imádság: Szerető Istenünk, formáld szívünket, hogy egyre hasonlóbbá legyünk Krisztushoz! Taníts minket az igéd szerint élni! Ámen.

Isten mindig közel van hozzám, és vár, hogy közeledjek felé.
Titik Rahayuningsih (Indonézia)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI TÁVOL ÉRZI MAGÁT ISTENTŐL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek