2023. május 24. szerda

Dávid legyőzi Góliátot
A filiszteus is elindult, egyre közelebb jött Dávidhoz, és előtte ment a pajzshordozója. Amikor a filiszteus rátekintett, megvetően nézett Dávidra, mert fiatal volt, pirospozsgás és jó megjelenésű. Ezt kérdezte a filiszteus Dávidtól: Hát kutya vagyok én, hogy bottal jössz ellenem? És szidni kezdte a filiszteus Dávidot Istenével együtt. Ezt mondta a filiszteus Dávidnak: Gyere csak ide, hadd adjam a testedet az égi madaraknak és a mezei vadaknak! Dávid így felelt a filiszteusnak: Te karddal, lándzsával és dárdával jössz ellenem, de én a Seregek URának, Izráel csapatai Istenének a nevében megyek ellened, akit te kicsúfoltál. Még ma kezembe ad az ÚR, leváglak, és a fejedet veszem, a filiszteusok seregének a hulláit pedig még ma az égi madaraknak és a mezei vadaknak adom, hadd tudja meg mindenki a földön, hogy van Isten Izráelben. És megtudja ez az egész egybegyűlt sokaság, hogy nem karddal és lándzsával szabadít meg az ÚR. Mert az ÚR kezében van a háború, és ő ad a kezünkbe benneteket. Amikor a filiszteus nekikészült, és egyre közeledett Dávidhoz, Dávid is kifutott gyorsan a csatasorból a filiszteus elé. Belenyúlt Dávid a tarisznyájába, kivett belőle egy követ, a parittyájával elröpítette, és úgy homlokon találta a filiszteust, hogy a kő belefúródott a homlokába, és arccal a földre zuhant. Dávid tehát erősebb volt a filiszteusnál, bár csak parittyája és köve volt: legyőzte a filiszteust, és megölte, pedig még kard sem volt Dávidnál.

1Sám 17,41-50.

NINCS SZÜKSÉG TEKINTÉLYRE

Amikor a filiszteus rátekintett, megvetően nézett Dávidra, mert fiatal volt. (1Sám 17,42)

Amikor új emberekkel ismerkedem meg, ritkán nyűgözi le őket, ha közlöm velük, hogy takarítónőként dolgozom egy idősek otthonában. Kétségkívül az ágyazás és felmosás nem hangzik túl izgalmas missziós területnek. Azonban Isten engem kétkezi munkára hívott el. Az évek során három fontos dolgot tanultam meg: a munkahelyem tele van magányos emberekkel, a magányos emberek szeretnek az őket gondozókkal beszélgetni, és Krisztus erejének hirdetése nincs valamilyen emelkedett pódiumhoz kötve.
Sámuel első könyvében azt látjuk, hogy Dávid egy pásztorfiú volt. Mivel Dávidnak nem volt rangos munkája, fiatal volt és tapasztalatlan, ezért Góliát lenézte. De a csatamezőn a fiatal férfi, aki máskor a bárányait terelgette, képes volt egyetlen jól célzott kővel kiütni az óriást. Dávid története arra tanít, hogy nem számít, kik vagyunk vagy mit teszünk. Nem szabad lebecsülnünk Isten elhívásának jelentőségét az életünkben.

Imádság: Mennyei Atyánk, köszönjük elhívásodat, hogy neked szolgáljunk. Segíts, hogy a bátortalanságunkban érezzük útmutatásodat. Erősíts meg minket az "óriások" legyőzésére, és vezess minket sikerre a terved szerint! Tölts be minket Lelkeddel, és add, hogy dicsőséget szerezzünk neked! Ámen.

Isten ismeri legjobban az értékeimet.
Geo PicKell (Észak-Dakota, USA)

IMÁDKOZZUNK A GONDOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek