2023. május 25. csütörtök

Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múlton tűnődjetek! Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni — talán nem tudjátok? Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok. Még a mezei vadak is dicsőíteni fognak engem, a sakálok és a struccok is, mert vizet fakasztok a pusztában és folyókat a sivatagban, hogy inni adjak választott népemnek, a népnek, amelyet magamnak formáltam, hogy hirdesse dicséretemet.

Ézs 43,18-21.

TOVÁBBLÉPNI

Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múlton tűnődjetek! Mert én újat cselekszem... (Ézs 43,18-19)

Azonosulni tudok az ajtóm előtti fészekben időző kismadárral. A három testvére már kirepült a fészekből, és most egyedül maradt. A szülei iderepülnek reggel és este, ételt hoznak neki, de leginkább próbálják ösztönözni, hogy terjessze ki a szárnyait és repüljön. A kismadár hezitál. Újra és újra a fészek szélére ugrik, körbenéz, letekint, aztán visszamegy az egyetlen helyre, amit ismer.
Azonosulni tudok ezzel a kismadárral, mert az életem során én is annyiszor féltem továbblépni. Akár egy új iskola elkezdéséről van szó, akár iskolaváltásról, elköltözésről otthonról, házasságkötésről, új munkába állásról, új helyre költözésről, nyugdíjba vonulásról: az élet tele van bizonytalansággal. Könnyű a kényelmes fészek szélére ugrani, körbenézni, és visszakívánkozni annak a biztonságába, amit már ismerek.
De ahogy Isten a mai igeszakaszban ígéri, ő mindig tud új dolgokat cselekedni, mindig biztosítja számunkra az utat, és mindig ad egy jó okot arra, hogy elinduljunk az ő hívására, és hirdessük szeretetét. Mivel Isten a mi menedékünk, kiléphetünk a fészkünk szélére, kinyithatjuk a szárnyainkat, és biztonsággal repülhetünk a mi hűséges Istenünkkel.

Imádság: Istenünk, adj bátorságot, hogy kimozduljunk komfortzónánkból, és elinduljunk a lehetőségek és kapcsolatok felé, amelyeket te készítettél számunkra! Ámen.

Új dolgok felé indulhatok el, mert Isten velem jön.
Jerry White (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEHÉZ VÁLTOZÁSON MENNEK KERESZTÜL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek