2023. május 26. péntek

Mit mondjunk tehát ezekre? Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk? Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyan ne ajándékozna nekünk vele együtt mindent? Ki vádolná Isten választottait? Hiszen Isten az, aki megigazít. Ki ítélne kárhozatra? Hiszen Krisztus Jézus az, aki meghalt, sőt feltámadt, aki Isten jobbján van, és esedezik is értünk. Ki választana el minket Krisztus szeretetétől? Nyomorúság, vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhezés, vagy mezítelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver? Amint meg van írva: „Teérted gyilkolnak minket nap mint nap, annyira becsülnek, mint vágójuhokat.” De mindezekben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket Isten szeretetétől, amely megjelent Krisztus Jézusban, a mi Urunkban.

Róm 8,31-39.

ISTEN SZERETETE

Ki választana el minket Krisztus szeretetétől? Nyomorúság, vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhezés, vagy mezítelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver? (Róm 8,35)

Élénken emlékszem arra a napra, amikor rossz hírt kaptam otthonról. Éppen egy szemináriumon tanultam egy idegen országban, és abban a pillanatban elveszettnek és kétségbeesettnek éreztem magam. Kérdeztem magamban, hol van Isten, amikor ennyire fáj a lelkem? Hol volt Isten, amikor mindezek megtörténtek az életemben? Úgy hiszem, hogy az élet sokszor nehéz körülményeket teremt mindenki számára. Ám Isten mindannyiunkkal törődik. Ő szólt és még mindig szól a fájdalmaim között.
A hatalmas afrikai erdőben, ahol a szeminárium van, a madarak énekét és a bogarak zümmögését hallgattam, amikor a Róm 8 jutott az eszembe. Hallottam, ahogy Isten a Szentíráson keresztül beszél hozzám a fájdalmaim között. Az első dolog, amit megtanulunk ebből az igeszakaszból, hogy mindannyian átélünk szenvedéseket. Ezért kérdezi meg Pál apostol: "Ki választana el minket?" A válasz így hangzik: Senki és semmi nem választhat el minket Isten szeretetétől! Isten szeretete fölülmúlja a fájdalmat. Néha Isten szeretete megszabadít minket a fájdalomtól, máskor pedig átsegít a fájdalmon. Minden körülmények között Isten szeretete vesz körül bennünket.

Imádság: Gondoskodó Istenünk, mindig végy körbe minket szereteteddel! Ámen.

Semmi sem választhat el minket Isten szeretetétől.
Felisberto Dambi (Déli-Provincia, Zambia)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK MESSZE ÉLNEK A CSALÁDJUKTÓL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Május
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek