2023. május 28. vasárnap

Ha szerettek engem, megtartjátok az én parancsolataimat, én pedig kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké: az igazság Lelkét, akit a világ nem fogadhat be, mert nem látja őt, nem is ismeri; ti azonban ismeritek őt, mert nálatok lakik, sőt bennetek lesz. Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok. Még egy kis idő, és a világ többé nem lát engem, de ti megláttok, mert én élek, és ti is élni fogtok. Azon a napon megtudjátok, hogy én az Atyámban vagyok, ti énbennem, én pedig tibennetek. Aki elfogadja parancsolataimat, és megtartja azokat, az szeret engem, aki pedig szeret engem, azt szeretni fogja az én Atyám; én is szeretni fogom őt, és kijelentem neki magamat. Azt mondta neki Júdás, nem az Iskáriótes: Uram, miért van az, hogy nekünk akarod kijelenteni magadat, és nem a világnak? Jézus így válaszolt: Ha valaki szeret engem, az megtartja az én igémet; azt pedig az én Atyám is szeretni fogja, és elmegyünk hozzá, és nála maradunk. Aki nem szeret engem, nem tartja meg az én igéimet. Az az ige pedig, amelyet hallotok, nem az enyém, hanem az Atyáé, aki elküldött engem. Elmondom ezeket nektek, amíg veletek vagyok. A Pártfogó pedig, a Szentlélek, akit az én nevemben küld az Atya, ő megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit én mondtam nektek. Békességet hagyok nektek, az én békességemet adom nektek, de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen!

Jn 14,15-27.

ISTENI SEGÍTŐ

Én pedig kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké. (Jn 14,16)

Nagyapám mindig is inspirációforrás volt számomra. Bár nem volt nagyon tanult, ám istenfélő ember volt. Egyszer fiatal korában felkérték, hogy egy gyülekezet előtt beszéljen. Ez a felkérés nagyon megtisztelő volt számára, de ugyanakkor aggodalommal töltötte el. Idegessé tette a gondolat, hogy egy nagy csapat tanult ember előtt beszéljen. A nap közeledtével imádkozott és kérte Istent, hogy adjon neki bátorságot a beszédhez. Amikor eljött a nap, felállt és beszélni kezdett. A végén nagy tapsot kapott. Rájött, hogy jól sikerült az üzenetet átadnia. Később elmondta, hogy úgy érezte, mintha a Szentlélek beszélt volna rajta keresztül, és a szavak úgy ömlöttek belőle, mint a bővizű patak.
A mennybemenetele előtt Jézus megígérte, hogy elküldi a Pártfogót. A tanítványok időnként reménytelenek és tehetetlenek voltak, de a Szentlélek megjelent, és mindent megváltoztatott. Pünkösdkor a csoport a felházban gyűlt össze, és nagy bátorsággal, megújulva különböző nyelveken kezdtek el beszélni. A Szentlélek segítette a tanítványokat szorult helyzetükben, és ő munkálkodik bennünk is. Kétségek, gyengeségeink vagy félelmeink idején Istentől kérhetünk segítséget. Ha már nincsenek szavak sem az imádkozáshoz, egyszerűen kérjük Istent, küldje el Szentlelkét, hogy megszabadítson és vigasztaljon minket.

Imádság: Urunk, tölts el bennünket Lelkeddel, hogy minden nehézségünkben megkaphassuk a tőled jövő segítséget! Ámen.

Hiszek a Szentlélek erejében!
Hitesh J. Solanki (Gujarat, India)

IMÁDKOZZUNK MA AZ ERŐTLENEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Május
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek