2023. május 29. hétfő

Amikor Jézus beszállt a hajóba, követték őt a tanítványai. És íme, nagy vihar támadt a tengeren, úgyhogy a hajót elborították a hullámok. Ő pedig aludt. Tanítványai odamentek hozzá, felébresztették, és ezt mondták: Uram, ments meg minket, elveszünk! De ő így szólt hozzájuk: Mit féltek, ti kicsinyhitűek? Ekkor felkelt, ráparancsolt a szelekre és a tengerre, és minden elcsendesült. Az emberek pedig elcsodálkoztak, és ezt mondták: Ki ez, hogy a szelek is, a tenger is engedelmeskednek neki?

Mt 8,23-27.

LÉGÖRVÉNY

Az emberek elcsodálkoztak, és ezt mondták: Ki ez, hogy a szelek is, a tenger is engedelmeskednek neki? (Mt 8,27)

Amint megkezdtük az országot átszelő repülőutunkat, a pilóta szólalt meg a hangosbemondóban: "Utunk elején némi légörvényre számítunk, ezért megkérjük önöket, hogy hagyják bekapcsolva a biztonsági öveiket. Várhatóan tíz percig tart. Körülbelül félúton további légörvények alakulhatnak ki, majd délután az úticélunk közelében zivatarokra kell számítanunk." A biztonsági övek bekapcsolását jelző fény végig bekapcsolva maradt.
Mindenféle szörnyű helyzetet elképzeltem, beleértve, hogy majd a repülőgépünk szétesik a veszélyes légörvénytől. Az olyan aggodalmaskodók esetében, mint én, a képzelet gyakran átveszi az irányítást. De az utazás egy pontján felidéztem Jézus és a tanítványok történetét, amikor egy csónakban hánykolódtak egy nagy viharban. Jézus lecsendesítette a szelet és a hullámokat, és a tanítványokat is megnyugtatta. Elképzeltem, hogy Jézus ott ül mellettem a repülőgépen, és azt mondja: "Minden rendben lesz, én itt vagyok veled." Ezt követően én is megnyugodtam.
A légörvény egészen enyhe volt, semmiség ahhoz, amit elképzeltem. Viharok mindig is jönni fognak, de ha arra gondolunk, hogy Jézus velünk van, az megnyugtathatja a szívünket és felkészíthet minket arra, ami reánk vár.

Imádság: Istenünk, te, aki lecsendesítetted a tengert, ígéreted szerint velünk leszel még a zord, viharos időkben is. Légy velünk most is, és ajándékozz meg békességeddel. Ámen.

Minden viharban ott van Jézus megnyugtató jelenléte.
Mike C. Bertoglio (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ AGGODALMASKODÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Május
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek