2023. június 2. péntek

Vagy ha egy asszonynak tíz drahmája van, és elveszít egy drahmát, vajon nem gyújt-e lámpást, nem söpri-e ki a házát, és nem keresi-e gondosan, míg meg nem találja? Ha pedig megtalálta, összehívja barátnőit és szomszédasszonyait, és így szól: Örüljetek velem, mert megtaláltam a drahmát, amelyet elvesztettem. Mondom nektek, így fognak örülni az Isten angyalai egyetlen megtérő bűnösnek.

Lk 15,8-10.

MEGÉLNI EGY PÉLDÁZATOT

Mondom nektek, így fognak örülni az Isten angyalai egyetlen megtérő bűnösnek. (Lk 15,10)

Régebben, ha pénzt találtam a földön, felvettem, zsebre tettem, és utána el is felejtettem. Majd egyszer a Lk 15,8-10-ben található példázatot olvastam, ahol egy asszony az egész házat tűvé tette, hogy megtalálja az elveszett drahmát. Mikor megtalálta, annyira boldog volt, hogy összehívta a barátnőit és a szomszédasszonyait, hogy örüljenek vele. Jézus elmagyarázza, hogy a megtalált érme a megtérő bűnöst jelképezi.
Elkezdtem gondolkodni, hogyan tudnám megélni ezt a példázatot. Minden elvesztett érme valakié volt, és Isten pontosan tudja, kié. Ezért elhatároztam, hogy legközelebb, ha találok egyet, imádkozni fogok azért, aki elhagyta, bízva abban, hogy Isten tudja, kié volt, hol van most és mire van szüksége.
Ma, amikor megint találtam pénzt, valahogy így imádkoztam: "Mennyei Atyám, te tudod, ki vesztette el. Ha ez az ember hitetlen, akkor keresd meg, és vidd be a te országodba! Ha már a te gyermeked, add meg, hogy ma örvendezni tudjon a te jóságodnak! Ámen." Talán lesz lehetőségem találkozni ezekkel az idegenekkel a mennyben, és együtt örvendezhetünk.

Imádság: Istenünk, mutasd meg, kinek van ma szüksége a segítségünkre vagy az imánkra! Ámen.

Isten emlékeztet, hogy imádkozzak másokért.
Gary Crabtree (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI EGY ÚJ LELKI SZOKÁST KEZD!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Június
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek