2023. június 3. szombat

Nagy volt az örömöm az Úrban, hogy végre felbuzdultatok a velem való törődésre. Mert gondoskodtatok volna, de nem volt rá alkalmatok. Nem a nélkülözés mondatja ezt velem, mert én megtanultam, hogy elégedett legyek azzal, amim van. Tudok szűkölködni, és tudok bővölködni is, egészen be vagyok avatva mindenbe, jóllakásba és éhezésbe, bővölködésbe és nélkülözésbe egyaránt. Mindenre van erőm Krisztusban, aki megerősít engem.

Fil 4,10-13.

NÖVEKEDNI A HITBEN

Mindenre van erőm Krisztusban, aki megerősít engem. (Fil 4,13)

Nagyon félelmetes számomra a lakóautónkat vezetni. A körforgalmakban, keskeny utakon vagy forgalmas helyeken mindig rettegek, nehogy rosszul mérjem fel a jármű méretét. Ennek ellenére csinálom, egyrészt, hogy ne csak a férjemnek kelljen, másrészt, hogy vészhelyzet esetén is tudjam vezetni. De minden alkalommal így imádkozom: "Uram, én nem tudom ezt csinálni. Vezetnél helyettem?" Az ima után, nem mondom, hogy tökéletesen vezetnék, vagy teljesen nyugodt lennék, de érzem az Úr jelenlétét, és hogy képessé tesz arra, amire saját erőmből nem futná. Még mindig hibázok vezetés közben, de tanulok a hibákból, és remélhetőleg egyre jobban fog menni.
Azt hiszem, ez az egyik eszköz, amivel Isten növeli a belé vetett hitemet és bizalmamat. Jézus a mennyek országát egy mustármaghoz hasonlította, ami elültetve fává nő, és a madarak fészket raknak ágai között (Mt 13,31-35). A kihívásokkal teli helyzetek segíthetnek a növekedésben; megerősítik a hitünket, és segítenek bízni Istenben. Ahogy növekszem a hitben, egyre több imameghallgatást tapasztalok.

Imádság: Drága Urunk, add, hogy a mai nap nehézségein keresztül is növekedjen a hitünk! Köszönjük, hogy te mindig velünk vagy. Ámen.

Az ima összekapcsol Isten vezető jelenlétével.
Gillian Tettmar (Anglia, Egyesült Királyság)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK FÉLNEK VEZETNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Június
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek