2023. június 8. csütörtök

Örüljetek az ÚRnak, ti, igazak! Az igaz emberekhez illik a dicséret. Adjatok hálát az ÚRnak citeraszóval, tízhúrú lanttal zengjetek neki! Énekeljetek neki új éneket, szépen zengjenek hangszereitek!
Mert az ÚR igéje igaz, mindent hűségesen cselekszik. Szereti az igaz ítéletet, az ÚR szeretetével tele van a föld. Az ÚR igéje alkotta az eget, egész seregét szájának lehelete. Gáttal torlaszolta el a tenger vizét, mederbe zárta hullámait. Féljen az ÚRtól az egész föld, rettegjen tőle a világ minden lakója, mert amit ő mondott, meglett, és amit parancsolt, előállott.
Semmivé teszi az ÚR a nemzetek tervét, meghiúsítja a népek szándékait. De az ÚR terve örökké megmarad, szívének szándéka nemzedékről nemzedékre.

Zsolt 33,1-11.

AZ ÉN JAVAMRA

Akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket örök elhatározása szerint elhívott. (Róm 8,28)

Apám és apai nagymamám neveltek fel. Nagymamám azért jött, hogy segítsen apámnak felnevelni a három gyermekét, miután anyám elment. Emlékszem, sírtam és azon töprengtem, miért nem lehet nekem is anyám, mint az összes barátomnak. Kínosan éreztem magam, amikor az osztálytársaim kérdezték: "Miért nagymamád visz iskolába? Hol van édesanyád?" Csak évekkel nagymamám halála után értékeltem igazán az értünk hozott áldozatát.
Amikor szociális munkás lettem, felkértek, hogy indítsak programot az unokáikat nevelő nagyszülőknek. A program egyre bővült, és a New York-i városi hivatal felkért az idősekkel foglalkozó osztály nagyszülői forrásközpontjának vezetésére. Városszerte segítettük az unokáikat nevelő nagyszülőket, míg aztán végül a program országos modellé vált. Honnan voltak ismereteim arról, milyen az, amikor nagyszülő neveli az unokáit? Honnan volt bennem ez a szenvedély, hogy segítsek ezeknek a családoknak? Honnan tudom, hogy érzik magukat, és mire van szükségük? A családomban mindezt megéltük.
Fiatal koromban azt hittem, az, hogy a nagymamám nevel, a legrosszabb dolog, ami történhet. Aztán kiderült, hogy ez volt a legjobb. A mai idézet segít emlékeznem arra, hogy Isten mindig a javunkat munkálja.

Imádság: Urunk, segíts, hogy bízzunk benned jóban-rosszban, és emlékezzünk arra, hogy a javunkra teszel! Ámen.

Isten a javamra tesz még akkor is, ha nem értem, hogyan.
Rolanda T. Pyle (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ UNOKÁIKAT NEVELŐ NAGYSZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Június
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek