2023. június 11. vasárnap

Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod. Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem. Ne legyetek olyan oktalanok, mint a ló vagy az öszvér, amelynek kantárral és zablával kell fékezni szilajságát, másképpen nem közelít hozzád. Sok fájdalom éri a bűnöst, de aki bízik az ÚRban, azt ő szeretettel veszi körül. Örüljetek az ÚRnak, ujjongjatok, ti, igazak! Vigadjatok mind, ti, igaz szívűek!

Zsolt 32,8-11.

SZERETETTEL KÖRÜLVÉVE

Aki bízik az ÚRban, azt ő szeretettel veszi körül. (Zsolt 32,10)

Minden reggelt azzal kezdek, hogy magamra veszem bolyhos, kék köntösömet, hogy miközben lefőzöm a kávém, és elhelyezkedem a reggeli imához és bibliaolvasáshoz, melegen tartson. A reggeli rutinom végeztével régebben egy sóhajjal akasztottam vissza a köntösömet, alig várva, hogy újra felvehessem.
Aztán egyik reggel a Zsolt 32,10-et olvastam. A "körülvesz" szó megragadta a tekintetem. Becsuktam a szemem és elképzeltem, ahogy Isten szeretete körülvesz engem. Egy puha, meleg fényt képzeltem el, amely tetőtől talpig betakar. A béke és az elégedettség mély érzését tapasztaltam meg. Amikor aztán felakasztottam a köntösömet, nem éreztem azt az ismerős szomorúságot, hogy a biztonságot jelentő forrásomat magam mögött hagyom. Isten kimeríthetetlen szeretete vett körül - egy megnyugtató jelenlét, amely soha nem hagy el.
Most minden reggel, ahogy felveszem a köntösöm, ez az átmeneti biztonságérzés Isten örökké tartó szeretetére emlékeztet. Amikor pedig elrakom a köntösöm, eszembe jut, hogy Isten szeretete végigkísér az egész napomon. Amikor szorongok vagy szomorú vagyok, elképzelem, ahogy Isten szeretete beborít, és az ő vigasztaló, szent jelenlétében megpihenek. Micsoda áldás tudni, hogy Isten szeretete mindig körülvesz minket!

Imádság: Istenünk, köszönjük örök, változatlan szeretetedet, amely mindig velünk van. Emlékeztess, hogy hozzád forduljunk biztonságért és békességért, amire vágyunk! Ámen.

Isten szeretete és nyugalma mindig körülvesz.
Alyson Rockhold (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK FÉLNEK A NAP KEZDETÉTŐL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Június
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek