2023. június 13. kedd

Országod örökkévaló ország, uralkodásod nemzedékről nemzedékre tart. Támogat az ÚR minden elesettet, és fölegyenesít minden görnyedezőt. Mindenki várakozva néz rád, és te idejében adsz nekik eledelt. Kinyitod kezedet, és kielégítesz minden élőlényt kegyelmesen. Az ÚRnak minden útja igaz, és minden tette jóságos. Közel van az ÚR mindenkihez, aki hívja, mindenkihez, aki igazán hívja. Teljesíti az istenfélők kívánságát, meghallja kiáltásukat, és megsegíti őket. Megtartja az ÚR mindazokat, akik őt szeretik, de a bűnösöket mind elpusztítja. Az ÚR dicséretét hirdeti ajkam, áldja örökké minden ember az ő szent nevét!

Zsolt 145,13-21.

LÉLEGEZZ!

Történt egyszer, hogy valahol imádkozott, és mikor befejezte, így szólt hozzá egyik tanítványa: Uram, taníts minket imádkozni, ahogy János is tanította a tanítványait! (Lk 11,1)

Néhány évvel ezelőtt színjátszó foglalkozásokra jártam. Az egyik órán a légzési- és mozgástechnikákat tanultunk. A színjátszás előtt lefeküdtünk a padlóra és lassú, mély légzési gyakorlatokat végeztünk. A cél a koordináció elsajátítása volt, miközben beépítettük a légzési és mozgástechnikákat a színész foglalkozásainkba. Viszonylag könnyű dolog volt, mégis néha szívesen kihagytuk ezt a feladatot. Volt, hogy a tanár ránk kiáltott: "Lélegezz!" Ilyenkor mindent abba kellett hagynunk, amit épp csináltunk, lefeküdtünk és elkezdtük a légzőgyakorlatot.
Imaéletünkkel kapcsolatban sok hasonlóságot látok ebben. Más teendők nagyon könnyen elterelik a figyelmünket és megakadályozzák, hogy lelki életünket aktív imaélettel tápláljuk. Sokszor tele vagyunk kifogásokkal. Az Istennel való közösség, életünk lélegzetvétele, amely ingyen van. Isten szeretné, ha teljesen elköteleződnénk felé. Az imádság egy lehetőség, hogy mély levegőt vegyünk és összehangoljuk a szívet, az értelmet, a testet és a lelket, és figyelmesek legyünk Isten hangjára.

Imádság: Teremtő Istenünk, segíts összpontosítanunk gondolatainkat, hogy tökéletes közösségbe kerüljünk veled! Köszönjük, hogy imádkozni tanítasz bennünket. Ámen.

A napi imádság a lélek lélegzetvétele.
Alan Li Camarillo (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZÍNÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Június
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek