2023. június 16. péntek

Alázzátok meg tehát magatokat Isten hatalmas keze alatt, hogy felmagasztaljon titeket annak idején. Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok. Legyetek józanok, vigyázzatok, mert ellenségetek, az ördög mint ordító oroszlán jár szerte, keresve, kit nyeljen el: álljatok neki ellen a hitben szilárdan, tudva, hogy ugyanazok a szenvedések telnek be testvéreiteken e világban. A minden kegyelem Istene pedig, aki elhívott titeket Krisztusban az ő örök dicsőségére, miután rövid ideig szenvedtetek, maga fog titeket felkészíteni, megszilárdítani, megerősíteni és megalapozni. Övé a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen.

1Pt 5,6-11.

ENGEDJÜK EL A CSOMAGOKAT!

Vesd az ÚRra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz. (Zsolt 55,23)

Amikor rendszeresen utaztam üzleti útra, volt egy kis közép-nyugati reptér, ahol többször átéltem egy idegesítő élményt. Miután az ajtókat biztonságosan bezárták, és a kis propelleres gép a felszálláshoz készülődött, a földi személyzet csomagokat pakolt ki a gépből. Eltöltött a kétségbeesés, amikor láttam, hogy az én csomagomat is eltávolítják a repülőgépből. Ezután ugyan eljutottam a célállomásra, de a csomagom visszamaradt.
Végül az egészet megpróbáltam egy másik nézőpontból szemlélni. A személyzet figyelt a biztonságunkra, és mindazokra, akik a járaton voltak, ezért a repülő súlyát ellenőrizve el kellett távolítaniuk a gépről csomagokat.
Néha ragaszkodni szeretnénk csomagjainkhoz, mintha ellenőrzésünk alatt tudnánk tartani a terheket, problémákat és fájdalmakat, amelyeket az élet sodor az utunkba. A mai olvasmányban az Úr arra bátorít, hogy rakjuk le terheinket. Ezek lehúzzák lelkünket és elveszik erőnket, és nem engedik, hogy képesek legyünk életünket megfelelően irányítani és Isten akaratát cselekedni. Körülményeink ellenére Isten velünk van, és szeretné leemelni terheinket a vállunkról. Isten akarja gondunkat magára venni, hogy egyedül neki élhessünk és őt szolgáljuk.

Imádság: Istenünk, köszönjük szerető, megváltó tervedet. Hálát adunk Megváltónkért, aki segít hordani terheinket. Ámen.

Nem gyengeség, hanem erő, ha problémáinkat Isten kezébe tesszük.
Larry Scanlan (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK A REPÜLŐTÉRI RAKODÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Június
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek