2023. június 20. kedd

A kegyelmi ajándékok között ugyan különbségek vannak, de a Lélek ugyanaz. Különbségek vannak a szolgálatokban is, de az Úr ugyanaz. És különbségek vannak az isteni erő megnyilvánulásaiban is, de Isten, aki mindezt véghezviszi mindenkiben, ugyanaz. A Lélek megnyilvánulása pedig mindenkinek azért adatik, hogy használjon vele. Mert van, aki a Lélek által a bölcsesség igéjét kapta, a másik az ismeret igéjét, ugyanazon Lélek által. Az egyik ember ugyanattól a Lélektől a hitet, a másik ugyanazon Lélek által a gyógyítások kegyelmi ajándékait. Van, aki az isteni erők munkáit vagy a prófétálást kapta; van, aki lelkek megkülönböztetését, a nyelveken szólást vagy pedig a nyelveken szólás magyarázását kapta. De mindezt egy és ugyanaz a Lélek munkálja, aki úgy osztja szét kinek-kinek ajándékát, amint akarja.

1Kor 12,4-11.

KALEIDOSZKÓP

Az ÚR igéje alkotta az eget, egész seregét szájának lehelete (Zsolt 33,6)

A kaleidoszkóp színes üvegdarabok és tükrök segítségével tetszőleges képet előállító cső alakú játék. Ha belenézel az egyik végébe, folyton változó mintákat látsz. 40 éve gyűjtöm ezeket a játékokat, mert lenyűgöz a látszólag végtelen sokféleség, amit létrehozunk.
Az évek során rájöttem, hogy a világegyetem is olyan, mint egy kaleidoszkóp. Ha ránézünk az égre, folyton változik a panoráma. Isten sokféle növényt, állatot, sziklát teremtett, és még emberből sincs két egyforma. Milyen unalmas volna, ha minden egyforma volna! Isten változatos univerzumot ajándékozott nekünk, változatos teremtményekkel, a mi gyönyörűségünkre és az ő dicsőségére.

Imádság: Teremtő Istenünk, segíts értékelni a változatosságot a természetben és az emberekben, akikkel találkozunk. "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól; mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen." (Mt 6,9-13)

Mindennap értékelem Isten teremtett világának sokféleségét.
Michael Joseph Hotchkiss (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY HÁLÁSAK LEGYÜNK A TEREMTÉSÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Június
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek