2023. június 21. szerda

Dávid zsoltára.
Magasztaljátok az URat, ti, mennyei lények, magasztaljátok az ÚR dicsőségét és hatalmát! Magasztaljátok az ÚR dicső nevét, boruljatok le az ÚR előtt szent öltözetben!
Az ÚR hangja zeng a vizek fölött, mennydörög a dicsőséges Isten, az ÚR, a nagy vizek fölött. Az ÚR hangja hatalmas, az ÚR hangja fenséges. Az ÚR hangja cédrusokat tördel, összetöri az ÚR a Libánon cédrusait. A Libánon ugrál miatta, mint egy borjú, és a Szirjón, mint egy bivalyborjú. Az ÚR hangjára lángok törnek elő. Az ÚR hangja megremegteti a pusztát, megremegteti az ÚR Kádés pusztáját. Az ÚR hangja megriasztja a szarvasokat, letarolja az erdőket. Templomában mindenki őt dicsőíti. Az ÚR trónol az áradat fölött, ott trónol az ÚR, az örökkévaló király. Az ÚR erőt ad népének, az ÚR megáldja népét békességgel.

Zsolt 29.

JÓ AZ ISTEN!

Az ÚR erőt ad népének, az ÚR megáldja népét békességgel. (Zsolt 29,11)

Városszerte jól ismert családból jöttem, mindig is jó tanuló voltam, aktívan részt vettem az egyházi tevékenységekben. Nagy ambícióm volt a legjobbnak és mások szemében sikeresnek lenni, egészen addig, amíg meg nem tapasztaltam, mi a kudarc.
Álmaim egyetemének felvételi vizsgáján megbuktam, pedig igen keményen tanultam. A családommal megromlott a kapcsolatom. Bár keményen dolgoztam, nem tudtam megvalósítani az álmomat, hogy külföldön folytassam tanulmányaimat. A főiskolán aktívnak és okosnak ismertek, mégsem kaptam olyan munkát, amit mások jónak tartottak. 27 évesen nem voltam házas, gyakran aggódtam túlzottan a jövőm miatt, és mentális betegséget diagnosztizáltak nálam, ami kihatott a kapcsolataimra is.
E csalódások megélése mély depresszióba taszított, mert úgy éreztem, hogy képtelen vagyok szembenézni velük. Hálás vagyok, hogy Jézus Krisztus emlékeztetett, hogy az ima, Isten igéje és a támogató emberek mindig megerősítenek. Hiszem, hogy Isten szuverén és mindig jó, függetlenül attól, hogy milyen helyzetben vagyok. Még ha kudarcot vallok is, Isten szeret engem, és gyakran tanít a bukásokon keresztül. Jelenléte és szeretete pedig vigaszt és erőt ad.

Imádság: Drága Urunk, taníts, hogy hálásak legyünk a tapasztalatainkért, és higgyünk jóságodban, függetlenül a körülményeinktől! Ámen.

Még ha kudarcot vallok is, hálás leszek Istennek.
Berthin Sappang (Kelet-Kalimantan, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK A DEPRESSZIÓBAN SZENVEDŐ EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Június
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek