2023. június 24. szombat

Ekkor felállt egy törvénytudó, hogy megkísértse Jézust, és ezt kérdezte: Mester, mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet? Ő pedig ezt mondta neki: Mi van megírva a törvényben? Hogyan olvasod? Ő pedig így válaszolt: "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes erődből és teljes elmédből, és felebarátodat, mint magadat." Jézus ezt mondta neki: Helyesen feleltél: tedd ezt, és élni fogsz. Ő viszont igazolni akarta magát, ezért megkérdezte Jézustól: De ki a felebarátom?

Lk 10,25-29.

KÉT IDEGEN

De ki a felebarátom? (Lk 10,29)

Néhány éve részt vettem egy inspiráló konferencián a svédországi Göteborgban. Az előadók közül sokan a szomszédaink megismerésének fontosságára összpontosítottak. A konferencia végeztével azt terveztem, hogy hazautazom a norvégiai Sarpsborgba. A buszra várva a napon ültem le és egy könyvet olvastam.
Egy fiatal nő odajött, és megkérdezte a körülöttem állókat, tudnak-e adni neki egy kis aprópénz. A legtöbben visszautasították. Maradt-e nálam svéd pénz? - gondolkodtam. A nő lassan elhaladt mellettem, amikor köszöntem, és 20 svéd koronát (kb. hétszáz forint) adtam neki; ennyi volt nálam. Megköszönte, én pedig finoman megérintettem a karját. Isten áldja meg! - mondtam. Az Úr áldja meg önt is! - válaszolta a nő. Bátrabb lettem és megkérdeztem: Megemlíthetem önt az imáimban? Mi a neve? Belinda - mondta. Régebben imádkoztam, de most már nehezemre esik. Imádkozna értem és a kislányomért, akit a gyámhivatal elvett tőlem? Linának hívják. Ekkor felálltam és megöleltem.
Attól a göteborgi találkozástól kezdve két idegen a felebarátommá vált. Azóta imádkozom Belindáért és Lináért. Tudom, hogy Isten meghallgatja imáimat. Végül is Isten volt az, aki megismertette őket velem.

Imádság: Uram, köszönjük, hogy beengedtél minket a szívedbe. Szereteted és kegyelmed kísérjen minket életünk minden lépésénél! Jézus nevében imádkozunk. Ámen.

Isten nem ismer határokat.
Gerd Helene Rosok (Norvégia)

IMÁDKOZZUK A BAJBAN LÉVŐ FELEBARÁTAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Június
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek