2023. június 26. hétfő

Hallottátok, hogy megmondatott: "Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet." Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket, hogy így mennyei Atyátoknak fiai legyetek, mert ő felhozza napját gonoszokra és jókra, és esőt ad igazaknak és hamisaknak. Mert ha azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, mi a jutalmatok? Nem ugyanezt teszik-e a vámszedők is? És ha csak testvéreiteket köszöntitek, mennyivel tesztek többet másoknál? Nem ugyanezt teszik a pogányok is? Ti azért legyetek tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes.

Mt 5,43-48.

SOHA EL NEM MÚLÓ SZERETET

Ő felhozza napját gonoszokra és jókra, és esőt ad igazaknak és hamisaknak. (Mt 5,45)

Éppen akkor ültettünk el egy pár zöldségpalántát, amikor a városunkra egy hétig tartó folyamatos hideg és esőzés telepedett. A zöldbab gyenge hajtásai éppen csak kibújtak a földből, de a hideg idő miatt további növekedésnek semmi jelét nem mutatták. Sajnos, néhány levél még fel is kunkorodott a tavaszi hideg hatására. Aggódtam a kertemért. Vajon túléli-e a nap melegének a hiányát?
Egy reggel aztán kinéztem, a nap sütött, a madarak énekeltek. Ez a nap határozottan más! - gondoltam. Kimentem a házból, hogy megnézzem, milyen odakinn. Kellemes meleg fogadott. Jól éreztem magam. A növényeim is feléledtek a kertben. Micsoda különbséget hozott a napsütés!
A nap melege hálára indított Isten iránt, aki melegen átölel a körülményektől és az időjárástól függetlenül. Ami csodálatra méltó, az az, hogy Isten esője és napsütése minden ember javát szolgálja, legyenek akár igazak, akár hamisak. Eszembe jutott az elhurcolt izraeliták hitvallása, akik megerősítették, hogy "Szeret az ÚR, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul. Nagy a te hűséged" (JSir 3,22-23). Köszönjük meg Isten soha nem múló szeretetét!

Imádság: Szerető Istenünk, örömmel fogadjuk ajándékaidat. Hálásak vagyunk áldásaidért. Ámen.

Isten ajándékai sohasem fogynak el.
Paul Benjamin (New Jersey, USA)

ADJUNK HÁLÁT AZ ÉLET AJÁNDÉKÁÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Június
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek