2023. június 27. kedd

Jób ekkor megszólalt, és így felelt az ÚRnak:
Tudom, hogy mindent megtehetsz, és nincs olyan szándékod, amelyet meg ne valósíthatnál. Ki akarja eltakarni örök rendemet tudatlanul? - kérded. Valóban olyasmiről szóltam, amit nem érthetek: csodálatosabbak, semhogy felfoghatnám. Hallgass meg, hadd beszéljek! - kértem. Én kérdezlek, te meg oktass engem! - felelted erre. Eddig még csak hírből hallottam rólad, de most saját szememmel láttalak. Ezért visszavonok mindent, bűnbánatot tartok porban és hamuban.

Jób 42,1-6.

ISTEN MEGTALÁLÁSA

Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok. (Jak 4,8)

A 2019-es év fordulópont és egyben a legsötétebb periódus volt az életemben. Férjemmel elveszítettük az első gyermekünket, aki csupán négy napig élt. Küszködtem, hogy el tudjam fogadni ezt és megérteni, hogy egy jó és szerető Isten hogyan engedhette ezt megtörténni. Sok kérdés felmerül, de válasz nincs.
Úgy gondoltam, hogy a hívő keresztények áldottak és mentesülnek az ilyen szenvedésektől és nehézségektől. De Isten segített megérteni, hogy minden ember megtapasztalja a szenvedést. Nincs kivétel. Isten eszembe juttatta Jób történetét, aki hűséges és istenfélő volt, mégis nagyon sokat szenvedett. Sőt, Jézus is súlyos szenvedéseket élt meg a kereszten.
Szenvedéseim közepette rájöttem, hogy az életünk felett nincs teljes uralmunk. Ezért sokszor a szenvedések odavezethetnek, hogy az emberek megtagadják Istent. De ugyanakkor a szenvedés révén mélyebben megismerhetjük őt. Isten arra vágyik, hogy közelebb vonjon magához. Mellettünk van a szenvedéseinkben, hogy le tudjuk győzni azokat.

Imádság: Drága Istenünk, segíts, hogy szenvedéseink között megtaláljunk téged! Vonj közelebb magadhoz! Ámen.

A szenvedéseim hogyan vittek közelebb Istenhez?
Paramytha Magdalena Sukarno Putri (Kelet-Jáva, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK A GYEREKÜKET GYÁSZOLÓ SZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Június
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek