2023. június 28. szerda

Ugyanígy segít a Lélek is a mi erőtlenségünkön. Mert amiért imádkoznunk kell, nem tudjuk úgy kérni, ahogyan kell, de maga a Lélek esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodásokkal. Aki pedig a szíveket vizsgálja, tudja, mi a Lélek szándéka, mert Isten szerint jár közben a szentekért. Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket örök elhatározása szerint elhívott.

Róm 8,26-28.

A SZENTLÉLEK KÖZBENJÁR

Ugyanígy segít a Lélek is a mi erőtlenségünkön. Mert amiért imádkozni kell, nem tudjuk úgy kérni, ahogyan kell, de maga a Lélek esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodásokkal. (Róm 8,26)

Feleségemmel kialakítottuk azt a szokást, hogy minden este együtt imádkozunk lefekvés előtt. Általában én hangosan imádkozom a házasságunkért, a gyermekeinkért, barátainkért, az egyházért, a gyülekezeti közösségünkért. Ezalatt a feleségem csendben imádkozik. Megtapasztaltuk a közös ima hatalmát.
Nemrégiben egy fárasztó, munkás hét után küszködtem, hogy szavakat találjak az imádsághoz. Még a kéréseimet sem tudtam szavakba önteni, de sérelmeimet és fájdalmamat sem. Néhány kurta szó után áment mondtam, de ekkor feleségem megtörte a szokásos csendjét. Imádságban Isten elé vitte a legmélyebb szükségeimet, hogy felfegyverezzen engem önbizalommal és bátorsággal. Imába foglalta mindazt, amivel én kínlódtam, hogy ismét talpra állhassak magamért, a családomért, hogy visszanyerjem az önbizalmamat, értékeimet és erőmet otthon és a munkában.
Szavainak hatására és a Szentlélek közbenjárása nyomán a mai szentírási szakaszból bátorságot merítettem. Még ha a szavainkat elfojtja is a fájdalom, a Szentlélek akkor is közbenjár értünk Isten előtt.

Imádság: Kegyelmes Isten, amikor küszködünk az imádkozással, emlékeztess, hogy te közbenjársz értünk! Ámen.

Amikor én nem tudok imádkozni, a Szentlélek közbenjár.
Cassius Rhue (Dél-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK NEHÉZ A MUNKAHELYEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Június
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek