2023. szeptember 7. csütörtök

Jézus mondja: Ha szerettek engem, megtartjátok az én parancsolataimat, én pedig kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké: az igazság Lelkét, akit a világ nem fogadhat be, mert nem látja őt, nem is ismeri; ti azonban ismeritek őt, mert nálatok lakik, sőt bennetek lesz. Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok. Még egy kis idő, és a világ többé nem lát engem, de ti megláttok, mert én élek, és ti is élni fogtok. Azon a napon megtudjátok, hogy én az Atyámban vagyok, ti énbennem, én pedig tibennetek. Aki elfogadja parancsolataimat, és megtartja azokat, az szeret engem, aki pedig szeret engem, azt szeretni fogja az én Atyám; én is szeretni fogom őt, és kijelentem neki magamat. Azt mondta neki Júdás, nem az Iskáriótes: Uram, miért van az, hogy nekünk akarod kijelenteni magadat, és nem a világnak? Jézus így válaszolt: Ha valaki szeret engem, az megtartja az én igémet; azt pedig az én Atyám is szeretni fogja, és elmegyünk hozzá, és nála maradunk. Aki nem szeret engem, nem tartja meg az én igéimet. Az az ige pedig, amelyet hallotok, nem az enyém, hanem az Atyáé, aki elküldött engem. Elmondom ezeket nektek, amíg veletek vagyok. A Pártfogó pedig, a Szentlélek, akit az én nevemben küld az Atya, ő megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit én mondtam nektek. Békességet hagyok nektek, az én békességemet adom nektek, de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen!

Jn 14,15-27.

TŰZ

Én pedig kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké. (Jn 14,16)

Hatéves koromban egyszer mély álmomból pánikba esett édesanyám rázott fel, és rántott ki az ágyból, azt kiabálva: Tűz van! Remegő kézzel egy pólót húzott a fejemre, miközben kifelé rohantunk a lakásból. Távolabb megálltunk, és hallottam, amint anyám halkan imádságot mormol Isten oltalmáért, miközben a tűzoltóautók dübörögtek, és a legénység elkezdte a lángok megfékezését. A kezét szorongatva felnéztem, és láttam, amint füst áradt ki az épület ablakaiból. A szívem hangosan dobogott, és emlékszem, hogy így imádkoztam: "Uram, imádkozom, mentsd meg a lelkem!" Ekkor nem volt túl sok ima, melyet fel tudtam idézni, de édesanyám halk imája, és a biztonság, amit éreztem, ahogy közel vont magához, nagy vigasztalást nyújtott.
Felnőtt életemben, amikor váratlan és néha szörnyű eseményekkel szembesülök, gyakran tapasztalok hasonlót. A Szentlélek körülvesz, megnyugtatja hevesen verő szívemet, ahogyan édesanyám is tette nagyon régen, és én ismét azt suttogom: "Uram, imádkozom, mentsd meg a lelkem!" A mai olvasmányban Jézus azt mondja, hogy kérni fogja az Atyát, küldje el a Pártfogót, aki soha nem hagy el minket. Isten elküldte a Szentlelket azzal az ígérettel, hogy mindig és örökké velünk lesz. Soha nem vagyunk egyedül ebben a kihívásokkal teli életben.

Imádság: Szerető Istenünk, köszönjük, hogy a Szentlélek erejével mindig megtartasz minket. Ámen.

A Szentlélekben mindig pártfogót találok.
Gael Stuart Phaneuf (Colorado, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK LEÉGETT AZ OTTHONUK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek