2023. szeptember 11. hétfő

Dávid zsoltára.
Magasztaljátok az URat, ti, mennyei lények, magasztaljátok az ÚR dicsőségét és hatalmát! Magasztaljátok az ÚR dicső nevét, boruljatok le az ÚR előtt szent öltözetben!
Az ÚR hangja zeng a vizek fölött, mennydörög a dicsőséges Isten, az ÚR, a nagy vizek fölött. Az ÚR hangja hatalmas, az ÚR hangja fenséges. Az ÚR hangja cédrusokat tördel, összetöri az ÚR a Libánon cédrusait. A Libánon ugrál miatta, mint egy borjú, és a Szirjón, mint egy bivalyborjú. Az ÚR hangjára lángok törnek elő. Az ÚR hangja megremegteti a pusztát, megremegteti az ÚR Kádés pusztáját. Az ÚR hangja megriasztja a szarvasokat, letarolja az erdőket. Templomában mindenki őt dicsőíti. Az ÚR trónol az áradat fölött, ott trónol az ÚR, az örökkévaló király. Az ÚR erőt ad népének, az ÚR megáldja népét békességgel.

Zsolt 29,1-11.

MEGTALÁLNI KRISZTUST

Jézus mondta: A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot. (Jn 16,33)

2001. szeptember 11-én férjem ébresztett fel, amikor az első gép becsapódott a World Trade Centerbe. Láttuk, hogy hat blokkra tőlünk a másik gép a déli toronyba csapódik. Lerohantunk a 24. emeletről, én mezítláb, pizsamában. Nemsokára mindkét torony összedőlt. Minket por és törmelék borított, a levegővétellel küzdöttünk. A túlélés miatti bizonytalanságban kétségbeesetten kerestünk egy biztonságos helyet. Istent kértem, hogy kímélje meg az életünket. De nem vártam rá választ. Évekkel ezelőtt elhagytam a hitemet, úgyhogy miért is válaszolna Isten most?
Amikor a férjemmel együtt kiszálltunk a hajóból New Jersey-ben, gondoltuk, hogy nem tudunk hazamenni, de fogalmunk sem volt, hová mehetnénk, vagy mit tehetnénk ezután. A bizonytalanság hetei hónapokra nyúltak. Újraértékeltünk mindent, köztük az Istennel való kapcsolatunkat is. Csatlakoztunk egy hívő közösséghez, és aktív tagjai lettünk a gyülekezetnek. Hitünk elmélyült, és elköteleztük életünket Krisztus mellett.
Ezen az évfordulón arra emlékezem, hogyan talált meg bennünket Isten a legnehezebb helyzetünkben, hogyan védett meg és épített újjá. Megtört világunkban az igazságtalanság és a szenvedés folyamatosan jelen lesz. De a mai ige reménységet nyújt: Jézus legyőzte a világot. Isten soha nem fog elhagyni minket.

Imádság: Drága Istenem, hálát adok állandó és kiapadhatatlan szeretetedért. Ámen.

Isten sohasem hagy el engem.
Christina Ray Stanton (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ERŐSZAK ÁLDOZATAI LETTEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek