2023. szeptember 15. péntek

Jézus mondja: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, vagy mit igyatok, se testetekért, hogy mibe öltözködjetek. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál? Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem gyűjtenek, és a ti mennyei Atyátok táplálja őket. Nem vagytok-e ti értékesebbek azoknál? Aggódásával pedig ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy perccel is? Mit aggódtok a ruházatért is? Figyeljétek meg a mező liliomait, hogyan növekednek: nem fáradoznak, és nem fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül akár csak egy is. Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, így öltözteti Isten, nem sokkal inkább titeket, kicsinyhitűek? Ne aggódjatok tehát, és ne kérdezgessétek: Mit együnk? - vagy: Mit igyunk? - vagy: Mit öltsünk magunkra? Ilyesmikért a pogányok törik magukat; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. Keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek. Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja.

Mt 6,25-34.

ISTENT TENNI AZ ELSŐ HELYRE

Keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek. (Mt 6,33)

Vizsgák, ösztöndíj-követelmények, iskolán kívüli elfoglaltságok - elsőéves egyetemi hallgatóként ezek tették ki mindennapi életemet. Az első néhány hónap jól ment. De tagja voltam egy zenei szervezetnek, mellyel hetente több órán keresztül gyakoroltunk, még a szünidő alatt is. Ahogy telt az idő, kezdtem belefáradni mindennapos tennivalóimba. Kezdtem aggódni, hogy nem sikerülnek majd a vizsgáim, és ezért elvesztem az ösztöndíjamat.
Egy este úgy éreztem, Isten szól hozzám, hogy őt helyezzem feladatlistám első helyére mindennap, és bízzam abban, hogy sűrű beosztásom ellenére aggodalmaim megoldódnak. Ezért elhatároztam, hogy minden reggel szakítok időt imádságra és bibliaolvasásra. Ahogy eljött a vizsga napja, láttam, segített az Istennel eltöltött idő, hogy sorrendbe állítsam a dolgokat: a tanulmányaimat, időmet és mindennapi tevékenységeimet.
Amikor meglettek a vizsgáim eredményei, izgatottan láttam, hogy közel 100%-os eredményt értem el. Isten valóban hűséges ígéretéhez. Ha őt tesszük első helyre, akkor gondoskodik mindennapi szükségleteinkről. A vele töltött idő sohasem hiábavaló.

Imádság: Istenünk, hálát adunk neked, hogy gondoskodsz mindennapi szükségletünkről. Segíts, hogy több időt tudjunk veled tölteni, még az elfoglalt időszakokban is! Ámen.

Ha Istent első helyre teszem, akkor minden a helyére kerül.
Aya Bianca Into (Davao del Norte, Fülöp-szigetek)

IMÁDKOZZUNK AZ EGYETEMISTÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek