2023. szeptember 20. szerda

Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága. Esküszöm és fogadom, hogy megtartom igazságos döntéseidet. Nagy nyomorúságba jutottam, tartsd meg életemet ígéreted szerint, URam! Önként vállalt fogadalmaimat fogadd kegyesen, URam, és taníts engem döntéseidre! Életem folyton veszélyben van, törvényedről mégsem feledkezem meg. Csapdát készítettek nekem a bűnösök, utasításaidtól mégsem tértem el. Intelmeidet kaptam örökségül örökre, azok örvendeztetik szívemet. Szívből törekszem rendelkezéseid teljesítésére, ennek örök jutalma van.

Zsolt 119,105-112.

FÉNY AZ ÉLETBEN

De megmenekül mindenki, aki segítségül hívja az ÚR nevét. (Jóel 3,5)

A zsoltáros azt mondja, Isten igéje lámpás a lábainak, és fény az ösvényen. Nemrég megtapasztaltam, hogyan világította be Isten igéje ösvényemet. Egy ismerősöm durva szavai szörnyen megbántottak. Napokig csak azokra a sértő szavakra tudtam gondolni. Nem leltem örömet semmiben, és ami még rosszabb, imádkozni sem bírtam. El akartam kerülni az illetőt, mert tudtam, ha meglátom, a fájdalom felerősödik bennem, pedig éreztem, hogy nem ez a helyes magatartás.
Tovább akartam lépni, de nem találtam az útját. Aztán egy nap elém került Jóel 3,5, ami elmondja, hogy mindenki, aki az Úr nevét segítségül hívja, megmenekül. A Szentírás lett a lámpás és a fény számomra. Beláttam, hogy az Úr nevét kell segítségül hívnom, hogy kivezessen a sötétségből, ezért ezt tettem. Az Úr válaszolt, és most már jó a kapcsolatom azzal a személlyel, aki megbántott. Az örömöm is visszatért.
Mindannyian kerülünk olyan helyzetbe, amikor nem tudjuk, mi helyes, és hogyan tegyük a dolgunkat. Ha megtanuljuk alkalmazni a lámpást, Isten szavát, akkor megtaláljuk a helyes utat is.

Imádság: Drága Urunk, szeretnénk, ha ma az igéd lámpás és fény lenne az életünkben. Jézus nevében kérünk. Ámen.

Isten szava megvilágítja az ösvényemet.
Enid Adah Nyinomujuni (Dar es Salaam, Tanzánia)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI MEGSÉRTETT MINKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek