2023. október 8. vasárnap

Az apostolok visszatértek Jézushoz, és elbeszélték neki mindazt, amit tettek és tanítottak. Ő pedig így szólt hozzájuk: Jöjjetek velem, csak ti magatok egy lakatlan helyre, és pihenjetek meg egy kissé! Mert olyan sokan mentek hozzá, hogy még enni sem volt idejük. Elhajóztak tehát egy lakatlan helyre magukban. De sokan meglátták és felismerték őt, amikor elindultak, ezért minden városból összefutottak oda, és megelőzték őket. Amikor Jézus kiszállt, és meglátta a nagy sokaságot, megszánta őket, mert olyanok voltak, mint a pásztor nélkül való juhok, és kezdte őket sok mindenre tanítani. De amikor az idő már későre járt, odamentek hozzá a tanítványai, és ezt mondták neki: Lakatlan hely ez, és az idő már későre jár. Bocsásd el őket, hogy a környező tanyákra és falvakba menve ennivalót vegyenek maguknak. Ő azonban így válaszolt nekik: Ti adjatok nekik enni! De ők ezt mondták neki: Talán mi menjünk el, és vegyünk kétszáz dénárért kenyeret, hogy enni adhassunk nekik? Jézus megkérdezte tőlük: Hány kenyeretek van? Menjetek, nézzétek meg! Amikor megnézték, ezt mondták: Öt kenyerünk van meg két halunk. Ekkor megparancsolta nekik, hogy ültessenek le mindenkit csoportokban a zöld fűre. Le is ültek százas és ötvenes csoportokban. Jézus pedig vette az öt kenyeret és a két halat, feltekintett az égre, megáldotta és megtörte a kenyereket, majd átadta a tanítványoknak, hogy tegyék eléjük; és a két halat is elosztotta mindnyájuknak. Miután mind ettek, és jóllaktak, összeszedték a kenyérdarabokat tizenkét tele kosárral; és azt is, ami a halakból maradt. Akik pedig ettek a kenyerekből, ötezren voltak, csak férfiak.

Mk 6,30-44.

VAN ELÉG ADNI

Adjatok, és adatik nektek: jó, megnyomott, megrázott, megtetézett mértékkel adnak öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyan mértékkel mérnek viszonzásul nektek. (Lk 6,38)

Emlékszem, volt olyan idő, amikor anyagilag nem segítettem másokat, mert attól tartottam, nekem nem marad elég. De Isten elvezetett engem a mai idézethez, és akkor úgy döntöttem, hogy adományozok pénzt. Nem sokkal később több pénzt kaptam vissza, mint amennyit adtam, ami teljesen váratlanul ért. Idővel Isten megtanított arra, hogy nyitott szívvel adakozzam.
Adni sokféleképpen lehet. Nem kell feltétlenül pénzre gondolni. Akkor is szánhatunk időt másokra, ha elfoglaltak vagyunk. Akkor is tudunk segíteni másoknak, ha nekünk is segítségre van szükségünk. Isten sokkal többet ad nekünk, mint amennyit mi adunk másoknak. A ma idézett vers bátorít bennünket: "Adjatok, és adatik nektek." Ha bízunk Istenben és nyitott szívvel készek vagyunk adni, az ajándékunkat megáldja Isten.

Imádság: Drága Urunk, nyisd meg szívünket, és segíts, hogy könnyebben adjunk! "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól; mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen." (Mt 6,9-13)

Ma - Istenben bízva - habozás nélkül adok.
Marko Pal\'a (Eperjesi járás, Szlovákia)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY NAGYLELKŰEN TUDJUNK ADNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Február
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek